Meer Bewegen Voor Ons-Puur Genieten!
Meer Bewegen Voor Ons-Puur Genieten! Foto: Christel Schiphorst

Meer Bewegen Voor Ouderen

STEENBERGEN - Hoe heerlijk is het om in het warme water van zwembad De Knotwilg te bewegen, dansjes te maken en vooral veel plezier te hebben? De dames en heren die al vele jaren deelnemen aan ‘Meer Bewegen voor Ouderen” weten dat als geen ander!


DOOR CHRISTEL SCHIPHORST


Op dinsdag 19 december om 9.00u vond hun laatste les van het jaar plaats en ook de laatste les onder de bezielende begeleiding van Jolanda Bierkens, die dit lesuurtje in het zwembad 10 jaar met veel liefde heeft gegeven. “Dit is mijn favoriete uurtje van de week,” vertelt Jolanda vol enthousiasme, “en vandaag hebben we een klein showtje voor de familie, dat ze een beetje gevoel krijgen bij het plezier dat we hier in het water iedere week met elkaar hebben.”


Meer Bewegen Voor Ons 

In het warme zwemwater hebben zo’n 11 oudere dames en een heer zich voorbereid. Een vrolijke korte demo voor hun publiek, in kerstsferen, staat op het programma. 


Jolanda, die zelf ook al jaren toneel speelt bij Cameleon, leidt de ochtend in: “Vorig jaar hadden we maar 3 man publiek en nu een kleine tribune vol en zelfs de pers erbij! Wij noemen dit uurtje ‘MBVO Meer Bewegen Voor Ons’. Hier in het water voel je je weer 30. Normaal gesproken bewegen we maar liefst een uur en het bewegen is gezond, leuk, gezellig en sociaal. Je beweegt én je moet nadenken. Een mooie combinatie.“


Vrolijke oefeningen 

Eén van de dames, rond de 80, is al twee weken thuis extra aan het oefenen, vertelt haar dochter: ”Jolanda doet het zo leuk, niet zozeer met gewichten en serieuze oefeningen, maar altijd met een lekker muziekje en een dansje. Mijn moeder slaat geen week over, ze kijkt er echt naar uit.” Ook een dame die onlangs verhuisd is naar Hellevoetsluis komt speciaal voor deze laatste les naar Steenbergen. “De lessen waren soms wat chaotisch, maar altijd gezellig.”


Meer dan zwemmen 

De demonstatie verloopt vlekkeloos en het publiek zou het liefst ook in het water springen om mee te doen. Uit een kleine speaker komt ontspannen Nederlandstalige muziek. “Dit is zó leuk om te doen. En het mooie is, dat we niet alleen samen in het water bewegen, maar er ook op andere momenten voor elkaar zijn, in mooie maar ook in moeilijke tijden. 


Met pijn in mijn hart ga ik beginnen aan een andere uitdaging in de zorg met mensen met een beperking,” vertelt Jolanda. Eenmaal afgedroogd wordt er gespeecht voor het afscheid van Jolanda Bierkens. 


Deze zwemjuf is werkelijk een bom van hartelijkheid en zorgt ervoor dat de oudere deelnemers helemaal opleven met haar positieve energie. Dat blijkt ook duidelijk uit de lieve woorden en briefjes van de zwemdames en -heer.


Meedoen? 

De opvolger voor MBVO is Astrid, die dit leukste uurtje van de week gaat overnemen. 


Dus als je enthousiast bent geworden….en ook mee wilt doen…Neem dan voor meer informatie contact op met Zwembad De Knotwilg: 0167-561188[n]