Afbeelding
Foto: José van der Wegen

GP Adrie van der Poel 2024: 'We hebben er zin in'

HOOGERHEIDE - Zondag 28 januari is het zover. Na het succes van het WK Cyclo-Cross van vorig jaar is het comité en de grote schare vrijwilligers alweer volop bezig geweest met de voorbereidingen voor de nieuwe cross. Volgens voorzitter Jan Prop van GP Adrie van der Poel hebben ze er zin in.


DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN 


Jan Prop is er al vanaf het begin bij. "Eerst zat ik er bij vanuit de gemeente, binnen mijn communicatiefunctie destijds. Toen de voorzitter van het comité stopte, zei toenmalig burgemeester Klitsie dat ik wel interim-voorzitter kon worden. En nu zit ik er nog steeds." Genoeg heeft hij er nog steeds niet van. "We houden elkaar binnen het comité scherp. Elk jaar hebben we nieuwe uitdagingen en vanuit de overheid hebben we die al genoeg met onder meer stikstof en duurzaamheid. We doen het echter op onze eigen manier bij onze cross." Adrie van der Poel is daarbij een belangrijke schakel. Het parcours wordt jaarlijks ontworpen door de oud-renner, tevens vader van Mathieu van der Poel. "De verwachting is dat het een zwaar parcours zal zijn dit jaar." Dat heeft vooral met het weer te maken. "De ondergrond is door de vorst nog hard tot echt hard en er zitten zeker een paar stukken bij waar het drassig kan worden. Het parcours zelf scheelt niet veel van het WK-parcours. De trap blijft uiteraard en er zitten twee bruggen in. De natuurlijke glooiing van de Brabantse Wal biedt verder voldoende voor mooie wedstrijden." 


Toppers aanwezig

En dat die mooie wedstrijden er hoogstwaarschijnlijk zullen komen, dat lijkt zo goed als zeker. "Mathieu komt in ieder geval naar Hoogerheide en de totale top van het Wereldbekerklassement zal aanwezig zijn, mits er uiteraard in de tussentijd niets gebeurt in bijvoorbeeld een training of een blessure." In de afgelopen koersen heeft Mathieu laten zien dat hij in vorm is. "Nederland neemt ook meer de vlag over van België tijdens crossen. Dus het zou zomaar kunnen dat we hier straks een compleet Nederlands podium hebben, maar dat hangt ook van pech of een valpartij in de wedstrijd af. Want ook dat kan gebeuren." 

Gratis kaartje als Vriend

Wil jij ook aanwezig zijn bij de GP Adrie van der Poel? Dat kan uiteraard. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.gpadrievanderpoel.nl. Of word Vriend van de Bode en krijg een tweede kaartje gratis. Meld je aan via
www.vriendvandebode.nl, op is op![n]