Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Steenbergenaar Henk Holtzer wint Grwoot Wjeeldrechts Dikteej 2024

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - 18 deelnemers waren er dit keer bij het Grwoot Wjeeldrechts Dikteej 2024. Dat hadden er van dialect-expert Jan Luysterburg wel wat meer mogen zijn, maar het mocht de pret niet drukken. Al was het voor sommigen niet alleen maar pret, maar vooral zwoegen. Het Dikteej bleek namelijk aan de moeilijke kant, gezien het grote aantal fouten. Toch kwam er een winnaar en die kwam niet uit Wjeeldrecht zelf, maar uit Steenbergen: Henk Holtzer.

Volgens Jan Luysterburg bevonden zich onder de 18 deelnemers twee mensen uit Bergen op Zoom, twee uit Steenbergen een eentje uit Wouw. “De sfeer was buitengewoon goed. We zijn snel begonnen met het eerste deel, want op een groot scherm kon daarna het WK Veldrijden gevolgd worden. Dit jaar was het Dikteej een tekst over het behoud van de kerk in Woensdrecht. Dit leidde tot veel applaus. Na de koers volgde deel twee, de meerkeuze- en open vragen. Dit was een pittig onderdeel. Het Woensdrechts volkslied schoot er daarom dit jaar bij in. Tijdens het nakijken was er amusement, verzorgd door Fon van Zunderd en daarna was het tijd voor de uitslag.” 

De Felix Verbeek Wisseltrofee en daarmee de 1e prijs ging naar Steenbergenaar Henk Holtzer. Zijn vrouw Rini Holtzer-Stuijts deelde in de feestvreugde, want zij ging naar huis met de 2e prijs. De winnares van de laatste twee Dikteejs, Brigit Bakx-Hermans uit Bergen op Zoom, werd derde. Eerste Wjeeldrechtenaar werd Fon van Zunderd, met de vierde prijs.

Afbeelding
Afbeelding