VWG in actie
VWG in actie Foto: Ria Hogerwaaard

Samen sterker voor de natuur

BERGEN OP ZOOM - De Vogel Werk Groep (VWG) Bergen op Zoom sluit zich aan bij de Stichting Brabantse Wal; een brede club van hier actieve natuur- en milieuverenigingen en heemkundekringen.


Als bewoners van de Brabantse Wal mogen we blij zijn met de natuur om ons heen. Toch horen we vaak dat die natuur wordt bedreigd, door teveel stikstof, droogte, slechte waterkwaliteit, of windmolens op trekroutes. Daarom is er alle aanleiding de natuur een handje te helpen. Zo ondersteunt de VWG het natuurbeleid; door de vogelstand bij te houden en zo beleid te helpen maken, door nestkasten voor uilen te plaatsen en ook door bewoners van de Brabantse Wal te betrekken bij de natuur door  excursies te houden. 


Door goed natuurbeleid blijven we overvliegende ganzen zien, horen we uilen roepen in het buitengebied of zien we daar binnenkort weer buitelende kieviten. Dat willen we toch allemaal? Als deel van de Stichting kan de VWG zich nu nog sterker maken voor de vogels en ons aller natuurbelang. Wil je meer weten van de Stichting of de VWG, bezoek dan de websites https://brabantsewal.nl/ en https://vwgboz.nl/.[n]