Edwin de Kock, organisator optocht Raldal.
Edwin de Kock, organisator optocht Raldal. Foto: Caren Vermaat

‘Kleinste grootste optocht van Raldak meer dan geslaagd’

Door: Caren Vermaat Algemeen

WELBERG - Als een van de organisatoren van de kleinste grootse optocht van Raldal, kijkt Edwin de Kock terug op een zeer geslaagde kleinste grootste optocht van Raldal.

“Ik kom eigenlijk uit Steenbergen en ben 7 jaar geleden met mijn vriendin op de Welberg gaan wonen. Toen ben ik gelijk bij de lokale dweilband gegaan: de Dweilberg. Dat heb ik 6 jaar met veel plezier gedaan, waarna ik vorig jaar op de elfde van de elfde lid ben geworden van de OVW (Ontspanning voor Welberg). 

Het eerste feestje dat werd georganiseerd was de caranavalsoptocht en daar mocht ik gelijk aan meedoen. Vorig jaar zijn we begonnen met de kleine wagentjes en dat was zo’n succes dat we dat dit jaar weer hebben gedaan. 

Toen heb ik ook al een beetje meegedacht over het nieuwe concept en nu heb ik ook echt actief de organisatie gedaan. Het doel is om de kinderen van Welberg samen met hun ouders aan de gang te krijgen en aan de keukentafel een carnavalswagentje te knutselen. Dit jaar hadden we 26 wagentjes rijden met de jongste deelnemer van 3 en de oudste van 67. Oma Marjos liep samen met haar kleinkinderen mee met de koekenbakkers. 

Er waren 4 categorieën, de enkelingen, de paren, de groepen en dan hadden we nog een buitencategorie voor alles wat groter was dan een karretje. Zo hadden we dit jaar ook een caravan meerijden in de optocht dus het was echt in alle soorten en maten.

In iedere categorie was er een prijswinnaar en vanuit de lokale bouwclub de ‘Vlaojestaampers’ was er nog een extra prijs: de ‘gao zoow deur prijs’ die is gewonnen door Jeremy met zijn bakkersoven. Met die prijs mag Jeremy volgend jaar een dagje meekijken bij de Vlaojestaampers hoe ze een grote wagen gaan bouwen. Volgend jaar gaan komt er sowieso weer een kleinste grootste optocht van Raldal en we hebben de eerste aanmelding al binnen! Dit jaar hadden we natuurlijk het afscheid van de Mussenkoning en die heeft van de Dweilberg alvast een wagentje gekregen met een mus erop waarin hij volgend jaar gaat meerijden.”