Sven Buijs (l) en Delano van der Wegen (r).
Sven Buijs (l) en Delano van der Wegen (r). Foto: ZPV Hieronymus

Zwemmers schitteren op Brabants Kampioenschap

STEENBERGEN - Afgelopen maand vonden de Brabantse winterkampioenschappen (BWK) plaats. ZPV Hieronymus uit Roosendaal had de organisatie van dit toernooi in handen samen met de Tilburgse vereniging TRB-RES. Met dank aan alle vrijwilligers wisten ze er een succesvol toernooi van te maken. ZPV Hieronymus heeft een mooie 2e plaats behaald in het medaille klassement! In totaal werden er 86 medailles gewonnen. Vier zwemmers uit Steenbergen deden mee aan het toernooi.

Fleur Buijs (12 jaar) maakte indruk op maar liefst 12 afstanden en veroverde haar eerste Brabantse kampioenschapsmedailles ooit! Op de 200m rugslag zette ze een verbluffende tijd van 2:47.11 neer, waarmee ze een PR van 13 seconden vestigde en de 3e plaats bij de junioren 1-2 veroverde. Ook op de 200m schoolslag stond ze op het podium met een tijd van 3:09.37, een PR van 6 seconden. Fleur zwom op bijna alle afstanden persoonlijke records en verraste met hele snelle tussentijden. Een buitengewone prestatie van deze jonge zwemster. Als kers op de taart maakte Fleur Buijs deel uit van de 4x100m wisselslag estafette, waar het team, met Jinthe de Leeuw, Liv de Wildt en Rona Goverde, een eervolle 6e plaats behaalde bij de junioren.

Delano van der Wegen (15 jaar) domineerde op de 50m rugslag met een tijd van 29.79 seconden, zijn eerste keer onder de 30 seconden. Op de 100m rugslag behaalde hij de 2e plaats in 1:05.71 en op de 200m rugslag verpletterde hij zijn PR met 7 seconden, eindigend in 2:23.45.

Met een verbluffende prestatie op de 50 meter vrije slag wist Julian van der Wegen (13 jaar) niet alleen zijn persoonlijk record te verbeteren van 34.19 naar een 33.78 seconden, maar veroverde hij ook de 14e plaats in zijn leeftijdscategorie.

Sven Buijs (14 jaar) liet zien dat hij een veelzijdige zwemmer is, uitkomend op 12 verschillende afstanden/slagen. Bijna elke race resulteerde in een nieuw persoonlijk record. Zijn beste individuele prestaties waren drie 10e plaatsen op de 100m en 200m schoolslag en 100m rugslag.

Sven en Delano behaalden ook nog zilver op de 4x100m vrije slag en brons op de 4x100m wisselslag estafette, samen met Thijmen Pruijssers en Max van der Spank. Op de gemengde estafette 4x50m vrije slag veroverden ze brons met Jayna Wagemakers en Karlijn van der Schrier.