Spetterend optreden van de Estrella’s.
Spetterend optreden van de Estrella’s. Foto: Caren Vermaat

We zitte gebakke op de Burrieborrel

Steenbergen - Op de vrijdagmiddag voor carnaval verzamelden alle karnavallers, karnavalsverenigingen, bouwclubs en genodigden zich rond 17 uur voor de traditionele Burrieborrel in het gemeentehuis van Steenbergen. Het evenement markeerde het officiële begin van het carnavalsseizoen 2024 in de regio.


DOOR CAREN VERMAAT


Een stoet bussen uit de verschillende dorpskernen van de gemeente Steenbergen arriveerde één voor één, waardoor al snel de ontvangsthal van het gemeentehuis gevuld raakte met enthousiaste carnavalsvierders uit Peeloofdurp (Dinteloord), Strienstad (Steenbergen), Strienedurpke (de Heen), Raldal (Welberg), ’t Vosse-ol (Nieuw-Vossemeer) en Pompedurp (Kruisland). Het was een kleurrijk samenzijn, waarbij oude bekenden elkaar begroetten en nieuwe vriendschappen werden geboren.


Ceremoniemeester
Ceremoniemeester Angelo van den Berg, samen met oud-nar Imke uit ’t Vosse-ol, verwelkomde om 11 over 5 alle aanwezigen. Voor Angelo was het zijn vijfde jaar als spreekstalmeester, en dit jaar presenteerde hij de Burrieborrel samen met Imke. "We hebben eerder samen de show van Sjappoo gepresenteerd en dat beviel zo goed dat we dit nu ook samen doen", vertelde Angelo enthousiast.


De Burrie
De Burrie, burgemeester Ruud van den Belt, begroette vervolgens alle Prinsen, hun gevolgen en feestvierders hartelijk en nodigde de vier Prinsen uit om het podium te betreden voor een persoonlijke boodschap. Dit jaar hadden de Prinsen ook een verrassing voor de burgemeester meegebracht: een betaalbaar plan voor een grondige renovatie van het gemeentehuis, omgedoopt tot 'Ut noowe leutpaleis'. De waardering van de burgemeester voor dit plan was groot. "En zo gaan we het doen", besluit de Burrie.


D’r is t’r maar eend(t)je zoals jij
Na een spetterend optreden van de Estrella’s met het nummer: ‘D’r is t’r maar eend(t)je zoals jij ….Burrie!’ kwamen de verschillende Prinsen met hun gevolgen en dweilband ook het podium op.

Prins Strienius VI van Strienestad, Raldal en Strienedurpke openden het festijn, gevolgd door Prins Sien dun Eerste uit Peeloofdurp, Prins Jeroen van Pompedurp en Prins Peer d’n 1e uit ’t Vosse-ol. Voor Prins Peer d’n 1e uit ’t Vosse-ol was het zijn eerste Burrieborrel, maar zeker niet zijn laatste.


We zitte gebakke
Precies om 11 over 7 werd de bar gesloten en was het voor even gedaan met de carnavalspret. Het was een leutig begin van het nieuwe carnavalsseizoen 2024 onder het motto: ‘We zitte gebakke!’


Agenda
Met een bomvolle agenda is het dit jaar een fantastisch carnavalsseizoen, vol met kleurrijke optochten, bruisende feesten en onvergetelijke optochten. De Burrieborrel is slechts het begin, van een hele drukke agenda.


Op https://www.strienestad.nl/events/categorie/carnaval/ is de hele agenda te vinden en kan er ook worden teruggeblikt op de evenementen, foto's en het laatste carnavalsnieuws. [n]