Muziekochtend sluit Samen Muziek Maken Geblazen af

STEENBERGEN - Op 22 maart vindt de afsluitende muziekochtend plaats voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Steenbergen. Samen met het ad-hoc harmonieorkest zingen, dansen en spelen de leerlingen op bekende muziek. De ochtend vindt plaats in ’t Cromwiel.


Het doel van Samen Muziek Maken Geblazen is de leerlingen enthousiast te maken voor blaasmuziek. Ze krijgen een lespakket aangeboden en studeren liedjes in. De meeste leerlingen zitten groep 4 en kunnen later bij een muziekvereniging een eigen instrument leren bespelen.


Dit evenement staat al jarenlang op de kalender van de scholen en de muzikanten. Het orkest bestaat uit muzikanten uit de regio en staat onder leiding van Junior Huygen uit Steenbergen. 


Als voorbereiding hebben ze samen gerepeteerd en geoefend om op de ochtend een mooi optreden te kunnen verzorgen. Blaasmuziek is er niet alleen voor ´boomers´! Het is zeker niet suf en saai. Het ad-hoc orkest bestaat voor een groot gedeelte uit jongeren die speciaal voor dit evenement vrij van school krijgen. En het enthousiasme dat afgelopen edities uit het Cromwiel spatte was zeker het bewijs dat blaasmuziek erg aanstekelijk kan werken.


Bijna alle scholen in de gemeente hebben een eigen schoolorkest. De schoolorkesten zijn erg laagdrempelig. Ieder kind dat een instrument wil leren spelen kan al snel een plek vinden in het orkest. Laagdrempelig betekent niet dat het onaantrekkelijk is. Dat zullen de kinderen bewijzen. Enkele van deze schoolorkesten kunnen samen drie liedjes spelen die zeker in de smaak zullen vallen. Op deze afsluitende ochtend speelt het ad-hoc orkestliedjes die de leerlingen hebben geleerd op school. Met de zelfgemaakte schudinstrumenten ondersteunen de leerlingen het orkest bij een werk. Sieb Martens presenteert de ochtend. Hij zal weer als een ware wervelwind door het Cromwiel blazen. Bij het pot en pan -orkest, een van de liedjes die gezongen worden, zal hij zeker een echt pot-en-pan orkest dirigeren.[n]