Afbeelding
Foto: Mary van Duuren

Door de wijkvereniging Buurtbelang Banakkers wordt elke woensdagochtend de zaal van Ut Praotuis gevuld met sportieve senioren. Op, achter of naast de stoel worden actieve gymoefeningen gedaan, afgestemd op deze doelgroep, maar zeker niet minder fanatiek.


De eerste groep is op deze woensdagochtend al volop aan de gang vanaf 9.30 uur. De deelnemers zitten in een kring en zijn bezig met de warming-up. Met muziek en attributen worden oefeningen gedaan, maar tussendoor is er ook tijd voor een praatje. Het doel is natuurlijk in beweging blijven, maar het sociale aspect wordt ook niet vergeten. Ondanks dat het niet prestatiegericht is, wordt er actief meegedaan.
Om 10.30 uur is het tijd voor een gezellig kopje koffie, samen met de tweede groep die om 11.00 uur begint. Zo kletsen de sportievelingen ook met elkaar bij. Deze seniorengym wordt al negentien jaar in Ut Praotuis georganiseerd, dus velen kennen elkaar al langer en hebben dus lief en leed gedeeld.

"We willen nog jaren doorgaan," wordt gezegd. "We hopen wel dat er snel een nieuwe beweegcoach komt, want onze huidige vaste coach stopt er helaas mee," klinkt het een beetje teleurgesteld. 

Om de nieuwe begeleidster te worden heb je niet echt diploma's nodig, zoals bij een zorginstelling, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je de spieren moet laten gebruiken, dus een sportieve achtergrond is zeker gewenst. "We hopen dat sollicitanten zich snel aanmelden bij onze voorzitter Louis Bouwmeester." [n]