SC Unitas'30 7 verliest van De Markiezaten 7

ETTEN-LEUR - Dat Sc Unitas’30 Zo 7 over voldoende kwaliteit beschikt om het de ploegen bovenin de ranglijst lastig te maken, hebben we vorige week wel gezien.

In de eerste helft werd Unitas'30 al snel teruggedrukt en waren er felle duels. Zoals zo vaak dit seizoen hielden Rob, Dylan, Latif en Rinus kranig stand achterin. Het vizier was bij De Markiezaten ook zeker niet op scherp, enkele kansen gingen hopeloos over of naast. Toch kwam Sc Unitas'30 Zo 7 ook met regelmaat onder de druk uit en wist zelf ook kansen te creëren. Maar uitbraken via o.a. J.P. en 2Pac werden steeds afgevlagd wegens buitenspel. In de 25e minuut was het Rob die de ban wist te breken. Rob vocht zich vrij bij een corner van Mart, en wist met een kopbal naar de grond de bal de netten in te werken, 0-1! De Markiezaten Zo 7 deed er veel aan om de stand weer gelijk te trekken en bleef de druk opvoeren op de verdediging van Unitas. Echter bleef het bij de Bergenaren aan scherpte tekort komen en enkele kansen gingen hoog over of naast. Aan de andere kant was er nog een goede kans voor Daan B., die na goed door het midden opkomen in kansrijke positie kwam, maar helaas naast schoot. De rust brak aan met een 0-1 voorsprong voor Sc Unitas'30 Zo 7. In de tweede helft werd er nog een schepje bovenop gedaan qua felheid en raakte het duel zo nu en dan lichtelijk oververhit. Vanuit een vrije trap was het dan toch raak voor De Markiezaten. Onhoudbaar werd de bal om de muur gekruld en ook Wouter had op deze pegel geen antwoord, 1-1. Na deze gelijkmaker kookte de wedstrijd zo nu en dan over. De Markiezaten waren nadrukkelijk op zoek naar de volle buit en drongen vaak aan voor het Leurse doel. Een Bergse aanvaller had de 2-1 op de schoen na een goede steekpass, maar zag zijn poging naast het doel van Wouter verdwijnen. Door het aanvallende spel van de Markiezaten vielen ook wat gaten in de formatie bij de Bergenaren, waar Unitas zo nu en dan gebruik van wist te maken. Daniël werd met een hoge steekpass vooruit gestuurd, maar tikte de bal net te ver voor zich uit. Stefan was dicht bij een treffer in de korte hoek en ook Daan B. zag een grote kans verloren gaan. Vanuit een vrije trap wist Latif met een lange bal J.P. en Daan B. te bereiken, die zo samen op de Bergse keeper konden doorstomen. Met een uiterste poging wist J.P. de bal langs de Bergse keeper te frommelen,1-2! Een stevige tackle op Stefan liet de gemoederen wederom overkoken, waarop de scheidsrechter het laatste fluitsignaal blies.[n]