Fraaie halve marathons door RoadRunners

ETTEN-LEUR - Op 3 maart liepen Larysa Pavilchuk, John de Regt, Miranda de Vries en Toon Fokkema de halve marathon in Gorinchem. Deze halve liepen zij ter voorbereiding op de hele marathon, die zij 14 april in Rotterdam willen lopen. 


Het parcours bood een mooie afwisseling tussen de gezelligheid van de stad Gorinchem en de schitterende omgeving. De start van de halve marathon was in de vesting. De Roadrunners hadden veel zin in hun avontuur. Larysa en John kwamen met een tijd van 2:11:46 als eerste Roadrunners over de eindstreep. Miranda liep de halve marathon in 2:16:21 uur. Toon finishte in 2:27:35. Deze ervaring gaf het viertal goede hoop voor de marathon van Rotterdam.

Halve Marathon Dordrecht
Afgelopen zaterdag stonden Ad van Beek en Thomas Crul in Dordrecht aan de start van de halve marathon. Voor Thomas was het zijn debuut op deze afstand. De start was op de atletiekbaan en ging vervolgens over verharde wegen langs het Wantij en door de Hollandsche Biesbosch. De organisatie van de halve marathon steunde dit jaar het goede doel Reanimatie Drechtsteden. Deze stichting geeft reanimatiecursussen en draagt op deze manier bij aan het verminderen van slachtoffers van een hartstilstand. Ad en Thomas hadden vooraf afgesproken samen de halve marathon te lopen. Zij liepen vanaf het begin in een groepje van 6 mannen. De eerste 10 kilometer was door de tegenwind vrij uitdagend. Toch liepen zij een constant tempo. Thomas besloot vanaf de 14e kilometer het tempo op te schroeven, waardoor hij van de groep weg liep. Door drie snelle laatste kilometers liep Thomas een verdienstelijke tijd van 1:20:57! Een mooie prestatie voor zijn 1e halve marathon. Ad kwam 38 seconden later over de streep. Uiteindelijk liep hij een tijd van 1:21:35 38, dit was goed voor een 3e plaats in de categorie mannen 55+.

CPC Loop Den Haag
Stefan Jorissen stond zondag aan de start van CPC Loop in Den Haag. De CPC loop is een Haags familie-evenement wat jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers trekt. Zowel nationaal als internationaal is er altijd veel belangstelling voor deze snelle NN Halve Marathon. Voor Stefan was het zaak om gewoon lekker te gaan genieten. In gezelschap van zijn maat Fedor liepen zij een constante halve marathon. Stefan volbracht de CPC loop in een tijd van 1:24:44 minuten. Voor Stefan was dit zijn 2e tijd ooit op de halve marathon.[n]