Hajime neem je vriendje mee goed bezocht bij Makoto.
Hajime neem je vriendje mee goed bezocht bij Makoto. Foto: Sander van den Broek

Drukte van belang bij Judovereniging Makoto Dokokaj

Sport en Vereniging

OUD GASTEL - Na de welverdiende carnavalsvakantie was het een drukte van belang de afgelopen weken op de judomat bij Makoto Dokokaj uit Oud Gastel.

Als eerste was het weer tijd voor de jaarlijkse ouder-kind lessen, die met groot enthousiasme gevolgd werden. In alle groepen, van de kleinste tuimeljudoka’s, tot de serieuzere wedstrijdjudoka’s konden de ouders meedoen tijdens de les van hun kind. Want vanaf de kant lijkt het natuurlijk allemaal vrij makkelijk zo’n worp, houdgreep of kanteltechniek, maar deze zelf uitvoeren valt nog niet mee. De ouders werden links en rechts aardig afgedroogd maar stonden wel hun mannetje, waarbij de gedane inspanningen in de navolgende dagen bij deze en gene wel wat spierpijn tot gevolg had.

Hajime-neem-je-vriendje-mee lessen

In de navolgende week, tijdens de Hajime-neem-je-vriendje-mee lessen, was het tijd voor broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes om mee de mat op te gaan. Want je ouders laten zien wat je allemaal geleerd hebt de afgelopen maanden is leuk, maar ditzelfde laten zien aan je kameraden, schoolgenoten of jongere broertje of zusje is natuurlijk nog leuker. Er was flink gehoor gegeven aan de oproep, waardoor het de hele week een drukte van jewelste was in de dojo in het Veerhuis, waarbij iedereen zich flink kon uitleven tijdens de gezellige maar toch ook wel aardig intensieve trainingen.

Zelfvertrouwen vergroten

Ook deze week zijn er nog Hajime-neem-je-vriendje mee lessen bij Makoto, maar je hoeft natuurlijk niet per se een familielid of schoolmaatje op de judo te hebben om een keer langs te komen om met ons kennis te maken. Want behalve dat je er meer conditie van krijgt en dat je er sterker van wordt, zijn ook het beheersen van je energie en je zelfvertrouwen vergroten en natuurlijk ook veel plezier hebben, allemaal zaken wat judo je in grote mate meegeeft. Lijkt judo jou ook een leuke sport dan kun je (na aanmelding via onze website www.makoto-dokokaj.nl) langskomen in onze dojo op de eerste verdieping van ‘t Veerhuis in Oud Gastel op maandag-, woensdag- of vrijdagavond voor een proefles, zodat je in de praktijk kunt ervaren hoe enorm leuk judo nu eigenlijk wel niet is.