Projectkoor Halderberge tijdens kerstconcert 2022.
Projectkoor Halderberge tijdens kerstconcert 2022. Foto: Nico Bakkers

Projectkoor Halderberge brengt 'Parels'

HALDERBERGE - Na het succes van kerstconcert ‘It’s Christmas after all’ in december 2022 heeft Projectkoor Halderberge nu een nieuw project opgestart onder de naam: ‘Parels’.


Projectkoor Halderberge is ontstaan vanuit een droom van Paul om een eigen koor met orkest te leiden. Omdat het eerste concert, met drie keer een uitverkochte kapel bij Bovendonk in Hoeven, een daverend succes was, is het tweede project geboren.  Voor ‘Parels’ hebben veel leden die met het kerstconcert hebben meegedaan zich opnieuw gemeld. Het koor bestaat nu uit 37 zangers en zangeressen en het live-orkest telt 12 muzikanten, waaronder ook enkele professionals. De koorleden hebben allen auditie gedaan en er is ook zorg besteed aan de juiste aantallen om de balans tussen de verschillende stemgroepen te waarborgen.

De naam ‘Parels’ is gekozen omdat er echte ‘pareltjes’ van muziekstukken door de jaren heen ten gehore zullen worden gebracht. Het gaat om lichte popnummers uit de tweede helft van vorige eeuw die met zorg gekozen zijn. Het zijn niet alleen prachtige nummers, maar zeker ook muziekstukken die goed tot hun recht komen met het begeleidende live-orkest. De nummers variëren van evergreens tot ballads en up tempo nummers, speciaal op maat gearrangeerd door Paul Buijs en Co Vergouwen.

De wekelijkse repetities zijn in volle gang en er wordt hard gewerkt om het project tot een succes te brengen.

Voor iedereen die belangstelling heeft in muziek is concert ‘Parels' een uitje om niet te missen. Op zaterdag 16 maart om 20.00 uur en op zondag 17 maart om 14.30 uur vinden de voorstellingen plaats in Het Turfschip in Etten-Leur. Kaartjes kunnen besteld worden via www.projectkoorhalderberge.nl en kosten €15,- per stuk.[n]