Kastanjelaan gaf wortels aan de kunst

OUDENBOSCH – Ria Koenen (hoofd onderhoud van het Arboretum) zat met haar handen in het haar toen de Kastanjelaan in ‘haar’ tuin was gerooid.

Tot Margreet Jansen uit Oudenbosch en Wil Luijten uit Etten-Leur haar droom, om tot een kunstzinnige invulling van de open ruimte te kunnen komen, van wortels voorzagen. De twee kunstenaressen benaderden medecursisten van het IKO in Hoogstraten om tot een gezamenlijke presentatie van hun creatieve vorderingen te komen. Dat was in 2007. 


Inmiddels is het organiserende kunstcollectief Wei-j toe aan de negende editie. Van 11 tot en met 19 mei wordt het groene decor weer kleurrijk doorspekt met een grote variatie aan kunstvormen.

Het Arboretum achter het oude postkantoor dateert van 1987 en op de vier hectaren staan 2500 bijzondere bomen. Ze gedijen prima op het smeltpunt van de klei van de Brabantse Delta en het Brabantse zand. Het rijke roomse leven dat hier voelbaar is omarmt de uitingsgedachten van de boomkwekers uit Oudenbosch. 

Zij zorgden voor de markante lanen die de tuin door midden snijden. Het Wei-j gezelschap bestaat uit vrouwelijke kunstenaars en er zijn vier gastexposanten uitgenodigd om weer uitgebreid te kunnen laten bomen over de kunst.

Het arboretum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur en op de beide zondagen van 12.00 tot 17.00 uur. Het park is op maandag gesloten.

De toegang tot de expositie is gratis, maar het Arboretum heeft een schappelijke entreeprijs. Kinderen onder de twaalf jaar zijn gratis welkom.[n]