Gastels Fanfare speelt Grease
Gastels Fanfare speelt Grease Foto: Toine van den Broek

Gastels Fanfare speelt GREASE

OUD GASTEL - Gastels Fanfare neemt het publiek mee op een muzikale reis terug naar de jaren '50 met de legendarische nummers uit de musical Grease.


Onder leiding van dirigent Erwin Eestermans heeft het orkest zich de afgelopen maanden intensief voorbereid op dit bijzondere evenement. Op zondag 25 februari verzamelden de leden van Gastels Fanfare zich voor een repetitiedag met de talentvolle Jordan Roy en Sveva Endeman, die de rollen van Danny en Sandy vertolken. Jordan Roy is geen onbekende in de Nederlandse muziekwereld. Hij brak door als de leadzanger van popgroep Adlicious, waarmee hij in 2011 de runner-up werd in het vierde seizoen van de Nederlandse X-Factor. Later maakte hij indruk als solo-artiest in het zevende seizoen van The Voice of Holland. Sveva Endeman, een getalenteerde zangeres en songwriter, heeft haar eigen unieke stijl ontwikkeld met invloeden uit genres als pop, soul, blues en funk.


Voorbereidingen

De voorbereidingen voor deze voorstelling begonnen al enige tijd geleden. Jordan Roy en Sveva Endeman werden intensief begeleid door de leden van Gastels Fanfare en de backing vocals Patrick van Toren, Emily van Elleswijk en Robin van der Heijden. Ook de 8 selectiedames van de Dynamo Dancers, onder leiding van Hedwig van Wezel, voegden een spectaculaire dimensie toe aan de voorstelling. De jeugdige muzikanten van het jeugdorkest van Gastels Fanfare, onder leiding van Karlijn Dingemans, zullen de avond en middag openen met een optreden. Daarnaast zal Spelenderwijz, met hun repertoire van rockmuziek, de sfeer van Grease verder versterken. De leerlingen van Eigenwijz, onderdeel van Gastels Fanfare, zullen het publiek alvast in de stemming brengen met muziek uit de musical.


Voorstellingen

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 23 maart (aanvang 20.00 uur) en zondag 24 maart (aanvang 14.00 uur) in de Siemburg te Kruisland. De zaal opent een half uur voor aanvang.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Martwienkel in Oud Gastel, bij de Siemburg in Kruisland of via de website van Gastels Fanfare.[n]