Juliana heeft gestreden voor handhaving

OUD GASTEL - 2 maart speelde Juliana uit tegen Merwede. Merwede is 1 van de directe tegenstanders die samen met Juliana strijd tegen degradatie. Zaak voor Juliana om de goede lijn van vorige week door te zetten.


De ploegen werden met spotlight aan het publiek voorgesteld en toen begon de wedstrijd. De scheidsrechter liet gelijk zien dat hij aanwezig was en bij elke aanraking werd er gefloten. Begin van de wedstrijd zag je dat Merwede deze scheidsrechter al vaker heeft gehad want Merwede ging hier goed mee om.

Zo kwam de 3-0 voorsprong van Merwede. Juliana bleef na aanwijzingen meer uit het lichamelijk contact en toen begon het te lopen voor de dames van Juliana.

Bij een 6-3 achterstand barste het doelpuntenfestijn los en gingen de heren mee scoren onder leiding van Daan Kepers, die ook de verdediging van Merwede plat legde, het werd 7-8.

Merwede liet zich niet van de wijs brengen en bleef onder leiding van hun beste heer Jeffrey van Son scoren tot een ruststand van 12-10.

In de 2e helft bleven beide ploegen scoren en hielden ze elkaar in evenwicht tot 16-16. 

Merwede pakte hier even een gaatje van 20-17, Merwedes beste heer was niet te stoppen met scoren.

Juliana bleef strijden en vechten voor de overwinning en kwam terug naar een 23-22 stand, nog 30 seconden te spelen en Juliana kreeg de vrije bal.

De vrije bal werd gemist, alleen mocht de vrije overnieuw genomen worden doordat er onder de korf werd geduwd, de zoveelste keer dat de scheidsrechter floot. De 2e bal werd een variant en helaas ging deze mis. 23-22 eindstand. Juliana heeft gestreden en kan met hun hoofd omhoog terug naar Oud Gastel. Ondanks dat degradatie nu echt een feit is.[n]