Verdiende overwinning Hoeven 1

HOEVEN - Zondag reisde Hoeven 1 af naar Ossendrecht waar de wedstrijd tegen de plaatselijke ODIO gespeeld moest worden.

ODIO verkeert weliswaar in de onderste regionen van de standenlijst, maar is zeker geen ploeg om te onderschatten. Dat bleek ook wel. Het begin van de 1ste helft was het aftasten. Het duurde ruim een kwartier voordat het 1ste serieuze schot werd afgeleverd op de keeper van ODIO. Direct daarop scoorde ODIO maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Hoeven kreeg daarop wat kansjes. Ook in de 26ste minuut werd opnieuw wegens buitenspel een goal van ODIO terecht afgekeurd. In de 30steste minuut mocht Wouter van Oosterhout een vrije trap nemen vanaf hoek 16 meter. Hij krulde de bal in de kruising, maar de ODIO keeper wist de bal nog hoekschop te verwerken. Even later kon aanvoerder Jurgen Pertijs met een zeer correcte sliding voorkomen dat ODIO gevaarlijk werd. Toch wist Hoeven nog net voor rust te scoren. Erwin Roks werd door Stijn Kerstens op rechts weggestuurd. Erwin omspeelde 2 spelers en gaf een mooie voorzet op Thomas van de Broek die met een geplaatst schot de 1-0 maakte voor Hoeven. Dat was tevens de ruststand. Na rust speelde Hoeven beter voetbal. Dat resulteerde een aanval vanaf rechts. Erwin werd neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. Die werd benut door Jurgen. Dat betekende 2-0 voor Hoeven. Daarnaar was Hoeven de bovenliggende partij. Met tijden werd er goed gecombineerd. Uit een van de snelle combinaties maakte Erwin een goal maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Hoeven wisselde 5 spelers het laatste half uur. In het veld kwamen Faris Bilal, Nathan Creemers, Jelle Oomen, Tijs Heijens en Niels Buijs. Hoeven bleef proberen met combinatievoetbal het ODIO moeilijk te maken. Een goal zat er echter niet meer in. Wel was ODIO nog even gevaarlijk. Een vrije trap van ruim 20 meter kon ter nauwer nood door onze keeper Arthur Raaymakers gestopt worden. De terugspringende bal werd over geschoten. Met een 2-0 stand voor Hoeven blies de scheids af. Op naar aanstaande zondag. Dan speelt Hoeven thuis tegen de Grenswachters. Aanvang 14.30 uur. Hoeven 2 wist uit bij Rood Wit verdiend gelijk te spelen met 4-4. Hoeven 3 won knap van medekoploper Schijf 3 met 1-0. Patrick Suijkerbuijk van de matchwinnaar. Hoeven 4 speelde verdienstelijk gelijk tegen koploper de Markiezaten en Hoeven 5 boekte een knappe overwinning van 4-1 op Noordhoek 2.[n]