Wedstrijdfragment. Foto: Marcel Wijnings

Dames 1 Vossenberg neemt het op tegen Simple Dribbel

Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Sinds medio 2023 is basketbalvereniging BC Vossenberg uit Oudenbosch een heus damesteam rijker. Deels bestaande uit vrouwen die ooit besmet zijn geraakt met het basketbalvirus door hen bij de club sportende kinderen, maar ook uit dames die al langer de wens hadden om kennis te maken met de sport.

Na maanden op vrijdagavond trainen in sporthal De Beuk werd het tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Op woensdag 6 maart stond een (eerste) vriendschappelijke wedstrijd gepland in Steenbergen tegen het damesteam van Simple Dribble. Het vele publiek wat was meegereisd vanuit Oudenbosch was getuige van een spannende eerste helft, waarin het Simple Dribble maar met moeite lukte om een kleine voorsprong op te bouwen en te behouden. Met name het sterke verdedigingswerk van de Vossenberg dames zorgde ervoor dat de voorsprong lange tijd minimaal en overbrugbaar bleef. Pas in het laatste kwart kreeg het damesteam van Simple Dribble kans om de voorsprong verder uit te bouwen naar een uiteindelijke stand van 40-18. Al met al een knappe prestatie van het Vossenbergteam en dat voor een eerste wedstrijd!

Lijkt het jou ook leuk om het enthousiaste en vooral gezellige damesteam van BC Vossenberg te versterken kijk dan snel op www.bcvossenberg.nl.