Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

In Dorpshuis De Steiger in Stampersgat is vorige week Computerles Seniorweb Stampersgat van start gegaan. Doel is om op een laagdrempelige en eenvoudige manier te leren om beter en sneller met computers om te gaan.


De cursus is voor alle leeftijden en is met name belangrijk voor het verhogen van de digitale weerbaarheid. Coördinator en lesgever is de 53-jarige Marc Denys. Hij heeft in de grafische sector gewerkt en heeft maar liefst 40 jaar computerervaring. “Ik doe dit geheel op vrijwillige basis en de cursus is gratis. Alleen aan de koffie en het lesboek zijn kosten verbonden,” zegt hij. “Ik vind dat mensen zelfredzaam moeten zijn. Vooral door overheidsinstanties wordt het ze digitaal niet altijd gemakkelijk gemaakt. In deze lessen leren ze niet alleen om te gaan met Windows 11, maar ook om te mailen, te internetten en andere digitale vaardigheden. We besteden ook aandacht aan het signaleren en voorkomen van digitale fraude, iets wat in deze tijd veel voorkomt.”

De officiële cursus van het Seniorweb wordt aangehouden. “Zij waren meteen enthousiast omdat Stampersgat een blinde vlek voor het Seniorweb was. Eerst wilde ik zelf een cursus uitschrijven, maar ik kwam er al snel achter dat het heel veel werk was. En bovendien waarom het wiel zelf uitvinden?” Marc is zeer te spreken over het bestuur van De Steiger. “Zij zijn rechtspersoon en we kunnen hier gratis terecht.”[n]