Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

De zussen Mariska Baremans (50) en Colinda Rommens (55) uit Oud Gastel hebben zich ook aangemeld. Ze willen niet achterblijven en de ontwikkelingen bijhouden.


“In mijn kapsalon wilde Marc een flyer ophangen. Dat is wel iets voor mij en dan vraag ik mijn zus ook mee, zei ik. Ik wil met de tijd mee, de ontwikkelingen bijhouden en niet afhankelijk zijn van mijn man,” vertelt Mariska. “Nou, mijn man begint er niet aan hoor. Vroeger heb ik er wel veel op gedaan, maar nu is het alleen nog maar op de smartphone,” vult Colinda aan. Na afloop van de eerste les laten ze weten dat het erg meegevallen is. “Het was heel leuk. Wel zijn we meer geïnteresseerd hoe we in programma’s komen dan in het technische verhaal. Er kwam wel veel op ons af, maar we zijn nu al wijzer,” lachen ze.

“Het is zeker de bedoeling dat de cursisten het geleerde elke dag thuis oefenen. Ze krijgen ook opdrachten mee. Een kwartiertje per dag volstaat eigenlijk al. Hoe eerder ze het onder de knie hebben hoe beter. Het moet een automatisme worden, zodat ze zonder na te denken handelingen kunnen verrichten. Prangende vragen kunnen daarbij altijd in de groepsapp gesteld worden,” besluit Marc.

Bij voldoende belangstelling staat er komend najaar een nieuwe cursus gepland. Aanmelden kan via email: computerles.stampersgat@gmail.com[n]