Gouden wissels bezorgen Hoeven de winst

HOEVEN - Als je zeker de 2de plaats wilt vasthouden in de competitie mag je feitelijk geen of heel weinig punten verliezen. Bij winst van Hoeven en puntenverlies van Sprundel zou Hoeven de 2de periode pakken. Dus er stond wat op het spel zondag thuis tegen de Grenswachters.

Hoeven speelde de 1ste helft erg tam. Het tempo lag laag, waardoor het voor de Grenswachters gemakkelijk verdedigen was. Na 18 minuten kreeg Hoeven een vrije trap te nemen op de rand 16 meter. Walter van Oosterhout schoot de bal te zacht in. In de 26ste minuut was het een counter van Grenswachters over rechts. De bal belandde bij een speler van de Grenswachters in het 16 metergebied. Deze speler werd door Stijn Kerstens onreglementair neergehaald. Een terechte strafschop. Dit buitenkansje liet de Grenswachters niet liggen en ze maakte de 0-1. Hoeven probeerde nog wel wat druk uit te oefenen, maar tot een goal kwam het niet.

In de rust wisselde de trainer en kwamen Robèrt Frerichs en Faris Bilal in de ploeg. Het bleken gouden wissels. Al in de 52ste minuut was het raak, Faris ging op links, draaide wat naar binnen en door en schoot de bal onhoudbaar in de kruising. Het stond 1-1. Hoeven putte daar moed uit. In de 62ste minuut kreeg Hoeven een vrij trap randje 16 meter. Robèrt was onderuitgehaald en plaatste zich achter de bal. Hij schoot de vrije trap loeihard in de rechter bovenhoek. De Grenswachters kregen rond de 65ste minuut een vrije trap te nemen vanaf de linker flank. De voorzet werd net gemis, maar leidde wel tot een hoekschop. Uit deze hoekschop schoot een speler van de Grenswachters tegen de lat. De bal kwam terug en werd alsnog in de goal gewerkt. We stonden weer gelijk met 2-2. Maar Hoeven speelde na rust goed. Inmiddels waren Thijs Heijens en Jelle Oomen ingevallen. Een van de combinatie tussen Faris, Thomas, Thijs en Robèrt, werd door laatstgenoemde schitterend met een geplaatst schot afgerond. Dat was de bevrijdende 3-2. Even later krulde Thijs de bal net over de lat. Opnieuw mocht Robèrt in de 79ste minuut een vrije trap nemen op de 16 meter lijn en schoot hij de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Hiermee had hij een hattrick te pakken. Dat was de 4-2. Hoeven creëerde nog meer kansen. Faris perste er nog een mooie solo vanaf rechts uit. Zijn voorzet ging voorlangs, waarna de scheids de wedstijd beëindigde. Concurrent Clinge speelde gelijk. Hoeven speelt volgende week uit bij Clinge. Bij winst wordt het verschil op de koploper nog 1 punt.[n]