Luisterlezing Leo Wolfs.
Luisterlezing Leo Wolfs. Foto: Ben Goderie

Boeiende lezing over het Stabat Mater in de Cuyperszaal

OUDENBOSCH - Afgelopen vrijdag trakteerde Stichting Cultuur Oudenbosch de bezoekers weer op een boeiende lezing door Leo Wolfs in de Cuyperszaal onder de basiliek in Oudenbosch.


Helemaal passend in aanloop naar Pasen en gecombineerd met de Internationale Vrouwendag ging de luisterlezing over het Stabat Mater door de eeuwen heen, en in het bijzonder aan het beroemde Stabat Mater van Pergolesi (in een prachtige uitvoering vanuit Dresden). Tijdens de lezing lichtte Leo een en ander toe met veel muziek en beelden. 

Wij kijken inmiddels alweer uit naar het kapelconcert van het Young Talent Orchestra. Op zondagmiddag 17 maart komen zij naar Hoeven. Deze keer met medewerking van Preludio en Intermezzo. De afgelopen jaren heeft het orkest opgetreden in onder meer de Doelen, de Grote of Laurenskerk (beide Rotterdam) en de Grote Kerk (Schiedam) en speelden zij op het Midzomerfestival in zalencentrum Pro Rege (Rotterdam) en op het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld (Amsterdam). Een echt familieconcert door ons vaste jeugdorkest; kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

Op vrijdag 5 april om 20.00 uur organiseert Cultuur Oudenbosch weer een Villa concert in Oudenbosch met Oksana Mukosii (altviool) & Sofia Vasheruk (piano). Altvioliste Oksana Mukosii werd geboren in 1992 in Kiev, Oekraïne. Sinds 2015 vervolgt Oksana haar studie in Nederland bij de beroemde altviolist, dirigent en docent Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Oksana heeft vele concerten gegeven in verschillende beroemde concertzalen over de hele wereld en deelgenomen aan verschillende internationale muziekfestivals. Pianiste Sofia Vasheruk werd geboren in Moskou in een familie van muzikanten. Met haar aangeboren roeping voor muziek begon Sofia Vasheruk op 4-jarige leeftijd in Moskou piano te studeren. Tijdens haar studie nam Sofia deel aan verschillende internationale competities, zoals de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in Brussel, België (halve finalist). Sofia is voortdurend bezig met concertactiviteiten, breidt haar repertoire als solopianist voortdurend uit en heeft een grote passie voor kamermuziek. Ze is gespecialiseerd in vocale muziek (voornamelijk liedrepertoire); en ook op cellorepertoire. 

Is je interesse gewekt? Kijk dan op www.cultuuroudenbosch.nl voor alle informatie. Wil je niets missen, abonneer je dan op onze digitale nieuwsbrief.[n]