SC Gastel herpakt zich en wint uit bij Breskens

OUD GASTEL - Na het gelijkspel tegen VVR, stond er een uitwedstrijd tegen Breskens op de planning. Gastel was gebrand om zich te revancheren na het gelijkspel afgelopen speelronde.

In de 4e minuut de eerste goede aanval van de wedstrijd. Matthijs onderschept de bal op het middenveld en stuurt Harm op rechts weg. De lage voorzet van Harm werd tot corner verwerkt. Uit de corner die daarop volgde was het dan raak voor Gastel. In de 6e minuut verzorgde Harm een indraaiende corner. De bal wordt doorgekopt naar de vrijstaande Matthijs, die eerst volledig de bal miste maar uiteindelijk de bal toch nog langs de keeper binnenschoot (0-1). In de 12e minuut de eerste kans voor Breskens. Een corner voor Gastel werd weggeschoten, waardoor Breskens kon counteren. De rechtsbuiten gaf een perfecte voorzet op de vrijstaande spits, die over kopte. Kort hierna kreeg Gastel een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Een lange bal van Sven op Harm in de diepte. Harm geeft een voorzet bij de 2e paal. Matthijs torent boven zijn directe tegenstander uit en stuurt de bal richting de hoek. De keeper van Breskens kon de inzet nog net naast tikken. In de 17e minuut dan ineens een grote kans voor Breskens. Een steekbal vanuit het middenveld kwam bij nummer 20 aan. Coert verkleinde zijn goal goed, en keerde de inzet uitstekend. In de 25e minuut was het dan weer raak voor Gastel. Na goed uitverdedigen kon Gastel op de counter toeslaan. Robin stuurde Rhinaldo weg. Rhinaldo kwam naar binnen en probeerde de keeper in de korte hoek te verrassen. De keeper tikte de bal tot corner. Harm draait de bal in, en bij de tweede paal was het Matthijs die de bal binnenkopt (0-2).

Na rust startte Gastel tam aan de 2e helft. Dit resulteerde uiteindelijk in een tegentreffer. In de 57e minuut kon de linksback indribbelen vanuit achteruit, en werd niet aangepakt. De linksback produceerde een harde pegel die door Coert naast werd getikt. Uit de corner die erna volgt valt de bal langs een aantal mensen, en wordt de bal bij de 2e paal binnengekopt. Gastel kwam goed weg dat het niet snel tegen de gelijkmaker aanliep. Een uitdraaiende corner, nummer 12 reageerde feller en kwam voor z'n man en tikte de bal richting de kruising. Coert kon de bal nog net overtikken. Uit het niets was het dan raak voor Gastel. In de 67e minuut won Rhinaldo een duel en viel de bal voor de voeten van Koen, die de bal mooi bekeken binnenschoot (1-3). Hierna creƫerde Gastel nog goede mogelijkheden, maar gaf niks meer weg. Resultaat: 3 terechte punten.[n]