YTO in Bovendonk.
YTO in Bovendonk. Foto: SCO

Spetterend concert Jeugdorkest YTO in Bovendonk

Algemeen

HOEVEN - Afgelopen zondag speelden zo’n 50 kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in Bovendonk op het podium van de sfeervolle Kapel. Het was het jaarlijks concert van het ‘Young Talent Orchestra’, georganiseerd door Stichting Cultuur Oudenbosch. In het voorprogramma stond deze keer het Intermezzo ensemble van het Muziekinstituut Hellendaal uit Rotterdam.

Het YTO opende met de tweede symfonie van de jonge cellist Marin Tudor (15 jaar) wat met verve werd gespeeld door het jeugdorkest. Het was een ongelofelijk knap en mooi geschreven symfonie en er was terecht een groot applaus van de vele toehoorders voor deze jonge en veelbelovende componist en zeker ook voor de prachtige uitvoering door het YTO. Daarna stonden met concerten van Reinecke, Mozart en Bruch drie jonge solisten op het podium, respectievelijk fluit (Terence Hutchinson), viool (Marc Hornes) en altviool (Jolie Bisoendial). Zij zijn veelbelovende talenten die met het orkest mochten optreden. Het fantastische concert werd besloten met de Italiaanse symfonie ven Felix Mendelssohn.

Villa concert

Op vrijdag 5 april 2024 om 20:00 uur organiseert Cultuur Oudenbosch weer een Villa concert in Oudenbosch met Oksana Mukosii (altviool) & Sofia Vasheruk (piano). Altvioliste Oksana Mukosii werd geboren in 1992 in Kiev, Oekraïne. Sinds 2015 vervolgt Oksana haar studie in Nederland bij de beroemde altviolist, dirigent en docent Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Pianiste Sofia Vasheruk werd geboren in Moskou in een familie van muzikanten. Met haar aangeboren roeping voor muziek begon Sofia Vasheruk op 4-jarige leeftijd in Moskou piano te studeren. Tijdens haar studie nam Sofia deel aan verschillende internationale competities, zoals de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in Brussel, België (halve finalist).

Kapelconcert

Op zondagmiddag 21 april hebben we alweer het laatste Kapelconcert van dit seizoen met Joséphine Olech (dwarsfluit) en Marianne Salmona (piano). Twee topmusici uit Frankrijk spelen dan werken van o.a. Poulenc en Fauré. De Franse fluitiste Joséphine Olech, geprezen om haar “subtiele elegantie” en “lichtgevende vreugde” door Bachtrack, heeft een drukke carrière als soliste, kamermusicus en orkestmusicus. In 2017 werd ze aangesteld als eerste fluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en sindsdien heeft ze haar positie als eminente jonge artiest verstevigd door in 2019 de eerste prijs te winnen op de Carl Nielsen International Competition. Ze speelt samen met de Franse pianiste Marianne Salmona.

Is je interesse gewekt?
Kijk dan op www.cultuuroudenbosch.nl voor alle informatie.