Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

De 39-jarige Martyn de Graaf is samen met zijn vriendin Carla deze zaterdagmiddag op het terrein van de scouting aan de Hellestraat te vinden om een vrijwillige bijdrage te leveren.


“Dit is de club van onze kinderen Luuk van zeven en Gijs van vijf. Vorig jaar hebben we ook geholpen. We doen dit voor hen en voor de rest van de groep,” beargumenteert Martyn hun aanwezigheid, ondertussen genietend van een welverdiend kopje koffie. “Ik vind het leuk om te klussen, ben technisch en handig en spendeer hier graag een middag aan. Ik ben bezig met het elektrowerk om wat dingen aan te sluiten en te verplaatsen wat niet op een handige plek hangt. Elektrowerk is trouwens mijn vakgebied. Nee, de kinderen zijn er niet bij, die hebben vanochtend scouting gehad en hebben we vanmiddag uitbesteed zodat we in alle rust kunnen werken.”

In totaal zijn 18 vrijwilligers aanwezig, een mix van leden en ouders, die de meest uiteenlopende klusjes doen zoals vloeren boenen, het beitsen van de houten buitenkant, het ophogen van kuilen in de bestrating, het afvoeren van afval naar de milieustraat en de vlaggenmast voorzien van nieuwe touwen. Om het laagdrempelig te maken kon elke vrijwilliger vooraf via de website een klus adopteren. Op deze manier kon men de klus aanvinken die men leuk vond of waar men goed in was.[n]