Afbeelding
Foto: Johan Wagenmakers

Sandra Akkermans (24) heeft de leiding over de Explorers (kinderen van 15 tot 18 jaar) en steekt deze klusdag ook graag de handen uit de mouwen.


“Ik wil altijd wel helpen. De vereniging wordt er beter van en het is fijn dat alles straks weer schoon is.” Sandra is druk bezig om bezems, handvegers en blikken van een verflaagje te voorzien. “Elke groep krijgt daarbij zijn eigen kleur, zodat men direct kan zien bij wie het hoort en we hopelijk minder kwijt raken.”

Sandra komt uit Stampersgat en is op vier-jarige leeftijd bij de Bevers begonnen. "Dat is de laagste groep. Daarna komen de Welpen, de Scouts, de Explorers en de Roverscouts. Ik ben lid geworden en gebleven omdat bij de scouting ‘alles’ kan,” lacht ze. “Het voelt als familie.” Omdat Sandra studeert in Wageningen en daar door de week verblijft, stapt ze vrijdagmiddag om twee uur in de trein om op tijd te zijn om ’s avonds leiding aan haar groep te geven. “Dit is mijn laatste studiejaar, wat ik ga doen of waar ik terecht kom zie ik wel, maar ik blijf wel lid,” zegt ze stellig.

De activiteiten van de scouting gaan het gehele jaar door. “We houden dezelfde agenda aan als de scholen en hebben alleen maar een zomerstop. Dan heeft elke groep zijn eigen kamp. Met de 18 plussers gaan we dit jaar zonder leiding 8 dagen naar Tsjechië. Daar heb ik zoveel zin in!”[n]

DOOR JOHAN WAGENMAKERS