Hoeven weet weer niet te winnen van Clinge

HOEVEN - Zondag stond de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Hoeven ging op bezoek bij koploper Clinge. Thuis had Hoeven verloren van de Zeeuws Vlaamse club. Het verschil in punten was voor de wedstijd vier. Bij winst van Hoeven zou dat verkleind worden naar 1 punt. Dan zou Hoeven nog serieuze kansen hebben op het kampioenschap. Bij verlies zijn die kansen nagenoeg verkeken.

De wedstrijd was eigenlijk al na 13 minuten gespeeld. Al in de 3e minuut maakte Clinge 1-0 door een grote verdedigingsfout. 10 minuten later opnieuw een fout en Clinge liet zich zulke presentjes niet ontnemen. 2-0. Clinge speelde met 150% inzet en passie. Waren tactisch goed. Ze zetten met 5 man druk op onze achterhoede. Die konden moeilijk uitverdedigen. De bal laten rollen was onmogelijk, het veld was zo slecht dat je niet wist waar de bal naar toe sprong. Clinge speelde veel directer de bal naar voren. De 1e helft hadden we weinig in te brengen. Daar kwam bij dat Robèrt Frerichs al snel uit het veld werd geschopt. Sven Kokke verving hem. Net voor rust maakte Clinge uit een aanval over links de 3-0. Na rust kwamen Thijs Heijens, Teun van de Water en Erwin Roks in het veld. Het mocht niet baten. In de 50e minuut maakte Clinge met enig geluk de 4-0. Hoeven probeerde toch nog wat terug te doen. Een schot van afstand van Thijs kwam buiten bereik van de keeper tegen de paal. Even later kon Rick Braspenning de bal welke terugkwam van de keeper wel in de goal werken, 4-1. Erwin Roks kopte nog tegen de paal en Thomas van de Broek mocht in de 93ste minuut nog een vrij trap nemen die net naast ging. Met 4-1- floot de scheids af.

Voor Hoeven de 2e verliespartij deze competitie en juist tegen de kampioenskandidaat Clinge. Het positieve van zondag is dat onze concurrentie voor de 2e plaats, Sprundel en WWV, ook kostbare punten lieten liggen. De afstand op Sprundel blijft 6 punten, met de aantekening dat Sprundel een wedstrijd minder heeft. Hoeven houdt in theorie ook nog zicht op de 2e periodetitel. Sprundel moet 2e paasdag hun inhaalwedstrijd tegen Groede met minimaal 2-0 winnen om de 2e periode te pakken. Dus er is nog van alles mogelijk. Vast staat dat wij ook moeten blijven winnen. Hoeven kan het zondag thuis tegen DSE goedmaken en laten zien dat ze terecht op de 2e plaats staan. DSE is opnieuw een tegenstander die er ook voor zal gaan. Het zou wenselijk en mooi zijn als er voor Hoeven veel support is. De wedstrijd start op 14.30 uur. Tot zondag allemaal.[n]