De vier finalisten libre 2024, De Stroopers
De vier finalisten libre 2024, De Stroopers Foto: Hanny Christianen

Kampioenschappen Libre, De Stroopers

HALDERBERGE - Na een spannend libre biljartseizoen van acht maanden, zijn Toon Lazeroms, Danny Hellemons, René de Braber en Toon Christianen als top vier spelers naar voren gekomen.


In de finale werd via loting beslist wie tegen wie speelde, resulterend in matches tussen Lazeroms en Christianen, en Hellemons tegen De Braber. Lazeroms versloeg Christianen, terwijl De Braber Hellemons achter zich liet. In de strijd om de derde plaats versloeg Hellemons Christianen, die als laatste eindigde. De finale tussen Lazeroms en De Braber was een nek-aan-nekrace, waarbij De Braber uiteindelijk met een minimaal verschil won en het kampioenschap voor zich opeiste. Na de competitie schakelt de club, De Stroopers, over op bandstoten en verwelkomt een nieuw lid, Rien Schouw, waarmee het totaal op 18 leden komt. 


De voorzitter bedankte iedereen na de prijsuitreiking en keek uit naar het vervolg van het biljarten in het nieuwe Dorpshuis Bosschenhoofd De Blokhut. De Stroopers, al bijna 35 jaar een groeiende club.[n]