Hoeven herpakt zich tegen DSE

HOEVEN - Hoeven moest de kater van vorige week wegspoelen. Toen werd de zeer belangrijke wedstrijd tegen Clinge kansloos verloren. Deze zondag stond de derby Hoeven-DSE op de affiche.

Het was zeer druk op Sportpark Achter ’t Hof met veel supporters uit Hoeven maar zeker ook uit Etten-Leur. De wedstrijd begon met een zeer verrassend afstandsschot van Thijs Heijens vanaf zeker 30 meter. De bal, gedragen door de wind, ging over de DSE-keeper en kwam helaas voor Hoeven tegen de lat.

DSE nam daarna het heft in handen. Zeker de eerste 20 minuten domineerde zij het spel, tot het moment dat Wouter van Oosterhout, die goed speelde, een crosspass gaf op Erwin Roks.

Erwin plaatste de bal zonder aannemen diagonaal in de bovenhoek en maakte daarmee de 1-0. Vanaf dat moment ging het spel gelijk op en kreeg DSE een kopkans die naast ging. Faris Bilal bleek weer van waarde te zijn. Met zijn schijnbewegingen en snelheid was hij de hele wedstrijd weer gevaarlijk.

Hij zette met een voorzet Erwin vrij de keeper, maar die werd teruggefloten wegens buiten spel. Met de stand van 1-0 gingen de ploegen de rust in. Hoeven kwam zeer gemotiveerd de kleedkamer uit. Het was al in de 46ste minuut dat Rick Braspenning uit een assist van Faris met het hoofd de 2-0 kon aantekenen.

Twee minuten later gaf Faris opnieuw een assist, nu op Erwin die de 3-0 kon maken. Het verzet van DSE was definitief gebroken. Hoeven voetbalde vrij en er volgende mooie combinaties waaruit kansen werden gecreëerd.

Halverwege de 2de helft kreeg Thijs een opgelegde kans om de voorsprong te vergroten uit een mooie pass van Niels Martens. Ook Siebe Harteveld probeerde het van afstand. Het was opnieuw Faris die een voorzet op maat gaf op onze aanvoerder Jurgen Pertijs. Jurgen, die een zeer goede wedstrijd speelde, kopte onhoudbaar in. Dat was de 4-0. Daarop werd er ruim gewisseld bij Hoeven.

Thomas, van de Broek, Teun van de Water en Stijn Kerstens kwamen in het veld. Ook kwam Nathan Creemers nog in de ploeg. In blessuretijd kreeg Thomas nog een kans om te scoren. Zijn inzet werd gestopt door de keeper.  Hoeven ging met een welverdiende winst van het veld. Directe concurrent Clinge verloor bij WVV.

De afstand met Clinge is hierdoor verkleind met 4 punten. Veel supporters hoorde je zeggen “wat als Hoeven vorige week gewonnen had”. Maar dat was niet zo. Wel is de 2de plaatst verstevigd.

Tussen de spelers en supporters van Hoeven en DSE werd nog een goede 3de helft gespeeld. Mooi dat dat zo kan.

Het is afwachten wat Sprundel 2de paasdag doet. Zij moeten inhalen uit bij Groede. Als Sprundel met 2 doelpunten verschil weet te winnen pakken zij de 2de periodetitel. Bij elke andere uitslag gaat deze naar Hoeven.

VV Hoeven

Hoeven 1 speelt op zondag 7 april a.s. de volgende wedstrijd tegen nr. 3 van de competitie WWV. Zij wisten dus te winnen van Clinge. Hoeven hoopt natuurlijk opnieuw op veel supporters. Een 12de man helpt altijd.[n]