Woensdag 3 januari

Schilder je eigen reuzenpostzegel

13:30 | Historisch Museum De Bevelanden

Heb jij zin om lekker creatief bezig te zijn? Kom naar Historisch Museum De Bevelanden in Goes. Samen met schilderdocent Lou ga je aan de slag om je eigen prachtige postzegel te schilderen. Terwijl we bezig zijn leren we ook nog wat bij over post en brieven, en hoe dat nou vroeger ging toen er nog helemaal geen postzegels bestonden, laat staan e-mail en WhatsApp! Woensdag 3 januari, 13:30-15:30. Historisch Museum De Bevelanden, Singelstraat 13, Goes.

 

Donderdag 4 januari

Open Huis in Het Clarahofje

13:00 | Het Clarahofje

In 2024 gaan we weer verder met het Open Huis in hospice Het Clarahofje. Belangstellenden krijgen een rondleiding en antwoord op hun vragen over het leven en werken in het hospice. Dit kan interessant zijn voor mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met een ernstige ziekte. En voor mensen die misschien willen werken in het hospice. Maar ook voor belangstellenden die denken “ik zou het wel eens van binnen willen zien". Het komende Open Huis is donderdag 4 januari. Mensen kunnen binnenkomen tussen 13.00-15.00 uur aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie en de data voor komende maanden staan op de website www.hospicehetclarahofje.nl. Ook op andere dagen is het mogelijk om, na telefonische afspraak, in ons hospice een kijkje te komen nemen (tel. 0113-242600).

 

Expositie Hemelsblauw?

17:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Videokunst en filminstallaties, Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes. Open t/m 31 januari op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 17.00 en 20.00 uur. Toegang gratis, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. De titel van de expositie verwijst naar de film ‘Is heaven blue?’. Het gaat om een overzichtsexpositie van het werk van Paul & Menno de Nooijer, nu naar buiten tredend als Menno, Françoise en Paul de Nooijer. Een buitenkans om in vogelvlucht te zien wat de kunstenaarsfamilie in 50 jaar heeft voortgebracht aan beeldrijkdom.

 

Vrijdag 5 januari

 NK apenkooien

10:00 | Verenigingsgebouw Ammekore

Op vrijdag 5 januari organiseert SV Nieuwdorp samen met twee CIOS studenten de 3e Nieuwdorpse Kampioenschappen apenkooien.

 

Ansichtkaartenbeurs in Lewedorp

19:00 | De Goede Verwachting

Op vrijdag 5 januari 2024 komt Kaartenkring Zeeland samen in De Goede Verwachting burgemeester Vermetstraat 2 Lewedorpvanaf 19u. De vaste bezoekers uit Walcheren, Schouwen-Duiveland, Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland zoeken heel verschillende onderwerpen zoals molens, klederdracht, volle maan, en schepen van de HAL, PSD, veerboten en vuurtorens of muziektenten.Ook dorpen en steden zijn gezocht, Vlissingen, Terneuzen, Sluiskil, Westkapelle, de dorpen op Walcheren, de Schouwse Westhoek,Goes, Wilhelminadorp, Kattendijke en Heinkenszand. Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon een keer langs, en neem je ruilkaarten of wat je kwijt wilt mee. Wil je elke maand een berichtje of andere info? Een mailtje naar hminnaar@zeelandnet.nl is voldoende.

 

Zaterdag 6 januari

Snertwandeltocht

13:30 | Sportcomplex SV Nieuwdorp

Op zaterdag 6 januari organiseert de SV Nieuwdorp weer de traditionele Snert wandel tocht. De tocht begint om 13.30 uur; de afstanden zijn 5 en 10 km. Deze tocht is een stage project van CIOS studente Lonneke Flipsen. Aanmelden kan via jeugdzaken@svnieuwdorp.nl. Aansluitend is vanaf 17.00 uur de Nieuwjaarbijeenkomst.

 

Ginny en Addie exposeren

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Ginny Rentmeester en Addie Sandee exposeren samen in 't Kerkje van Ellesdiek. De opening m.m.v. Lili en de knalpuupe vindt plaats op zaterdag 6 januari 2024 om 14.30 uur. Verder is de expositie te bezoeken op zaterdag 13 en 27 januari en 3, 17 en 24 februari 2024 van 13.30-16.00 uur.

 

Dansavond 's Gravenpolder

20:00 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Zaterdag 6 januari a.s. organiseert DMV weer een dansavond in het dorpshuis 'Ons Dorpsleven' Poelvoordestraat 3 te 's Gravenpolder. Een DJ verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur tot 24.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

 

Maandag 8 januari

Inloopmorgen Kloetinge

10:00 | Geerteshuis

Maandagmorgen 8 januari is er weer de maandelijkse inloopmorgen voor inwoners van Kloetinge en omgeving. Deze komt de heer Chiel Jacobusse, bekend van het “Zeeuw Landschap", vertellen over de Zeeuwse natuur. Om 10 uur staat de koffie klaar in het Geerteshuis, Jachthuisstraat te Kloetinge. Toegang gratis met een potje bij de uitgang.

 

Lotgenotenbijeenkomst

14:00 | Oase inloophuis

Maandag 8 januari lotgenoten bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker. Partners zijn welkom. Locatie Inloophuis Oase, Rooseveltlaan 87, Goes. Tijd 14.00/16.00uur. Aanmelden via zeeland@prostaatkankerstichting.nl

 

Bridgecursus voor beginners

19:30 | wijkcentrum de Spinne

Zodra het nieuwe jaar 2024 van start is, wil bridgeclub Zuid-Beveland mensen de gelegenheid geven thuis te raken in het bridgespel. Het spel heeft al heel veel mensen weten te boeien, mogelijk is het ook iets voor u! Na de lesavonden op maandag bent u automatisch dit jaar ook lid van de club, waar u op de dinsdagavonden kunt komen bridgen. En natuurlijk is het ook een leuk spel om thuis te spelen. De lesavonden zijn op maandagavond van 19.30- 22.00 uur , te beginnen op maandag 8 januari. Plaats van samenkomst is in het wijkgebouw de Spinne, Josef Lunslaan 7 te Goes. De kosten zijn 100 euro, inclusief lesmateriaal en een jaar lidmaatschap van de club. Neem een mooi besluit voor het nieuwe jaar en meld u aan via een e-mail naar secretariaat.bczuidbeveland@gmail.com.


 

Dinsdag 9 januari

Tribuut Nehalennia van Colijnsplaat

12:00 | Gallery Maritime

Van 18 november t/m 31 januari expositie met verbeelding over de Godin van de Zeevaarders, het schip en de haven van waaruit, vanaf het begin van de jaartelling drie eeuwen lang, op Brittannia werd gevaren. Het is een breed overzicht van de Romeinse periode in Colijnsplaat, waar de Godin van de Zeevaarders nog elke dag haar bezoekers ontvangt. Expositie is te bezichtigen in GalleryMaritime, Voorstraat 45, 4486 AJ Colijnsplaat. Openingstijden elke dag van 12.00-17.00 uur en op afspraak 06-22591452.

 

Helderziende Waarneming Avond

19:30 |  Maria Magdalena Dagkapelzaal

Dinsdagavond 9 januari zal Paragnost Sandra van Sluijs de Openbare Avond van de Vereniging Harmonia Zeeland verzorgen. Zij heeft veel ervaring in dit werk, zit ook op beurzen van Paraview. Zij zal de Helderziende waarneming, door middel van Intuïtief Kaartlezen, voor u doen. Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig kunt zijn. De aanvang is om 19.30 uur. De Zaal is open vanaf 19.00 uur en sluit om 19.30 uur. Anders aanbellen. De avond duurt tot ongeveer 21.45 uur. De Zaal is Rolstoel toegankelijk. Locatie Maria Magdalena Dagkapelzaal (R.K Kerk,) Singelstraat 9 Goes. Inlichtingen: 0113-231172 of harmonia-zeeland@outlook.com. www.harmonia-nl.org

 

Woensdag 10 januari

Repetitie Projectkoor

20:00 | Ontmoetingskerk

Woensdag 10 januari is de eerste repetitie van het projectkoor ‘Groot Nederlands Johannes de Heer koor' o.l.v. Wilbert Magré in de Ontmoetingskerk (Kornetstraat 4) te Goes. De avond is van 20.00 t/m 21.30 uur met tussendoor een gezellige pauze. Door het hele land vinden in de maanden januari t/m maart op negen verschillende oefenlocaties repetities plaats om daarna met alle locaties een groot samengesteld koor te vormen en concerten te geven. Concerten staan gepland in de Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes, de Sint Maartenskerk te Zaltbommel en in de Grote Kerk van Apeldoorn. Ook is er de mogelijkheid om als zanger of publiek mee te gaan met een concertreis naar Parijs in mei 2024. Altijd al eens willen ervaren hoe het is om te zingen in een groot projectkoor? Zing mee met het Groot Nederlands Johannes de Heer koor o.l.v. Wilbert Magré! Meer informatie en aanmelden kan via: www.johannesdeheerkoor.nl