Cees van den Bos bij zijn nieuwe werkplek, het stadskantoor in Goes.
Cees van den Bos bij zijn nieuwe werkplek, het stadskantoor in Goes. Foto: Britta Janssen

Zonnig begin in Goes voor burgemeester Cees van den Bos

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Cees van den Bos is donderdag aan zijn nieuwe baan als burgemeester van de gemeente Goes begonnen.

Officieel wordt hij woensdagavond 7 februari geïnstalleerd als burgemeester, maar Van den Bos is per 1 februari benoemd, dus is hij donderdagmorgen aan de slag gegaan in het stadskantoor in Goes. “Ik geniet”, vertelt de nieuwe burgervader, die in deze periode vooral veel kennismakingsgesprekken voert. Hiervoor was Van den Bos burgemeester van Urk en daar heeft hij woensdag zijn laatste werkdag gehad. 

Opgegroeid op Schouwen-Duiveland

Cees van den Bos is 43 jaar en getrouwd met Willemijn. Samen hebben ze zes kinderen; Leander, Lieke, Marit, Meike, Emke en Vera. Hij is geboren en getogen in Bruinisse. “Ik heb technische bedrijfskunde en bestuurskunde gestudeerd”, vertelde Van den Bos eerder al bij zijn voordracht tot burgemeester van Goes. Van 2014 tot 2020 was hij wethouder namens de SGP in de gemeente Schouwen-Duiveland. In die functie begon Van den Bos na te denken of het burgemeestersambt bij hem zou passen. “Je staat dan boven de partijen en dat leek me mooi. Ik zet me graag in voor rust en eenheid. Mensen om me heen zeiden ook dat mij dat zou liggen.” 

In 2020 verliet hij Zeeland om burgemeester te worden van Urk. Nu is hij teruggekeerd naar zijn geboortegrond. “Goes is voor mij een unieke kans. Mijn gezin en ik willen graag terug naar onze roots.” 

‘Ik verbind graag mensen’

Van den Bos vertelt vol enthousiasme aan zijn nieuwe functie te beginnen. “De gemeente ligt in zo’n mooie omgeving en de economische dynamiek boeit me enorm. Goes heeft een centrumfunctie waardoor er veel gedaan moet worden aan bestuurlijke samenwerking en dat doe ik graag. Als wethouder in Schouwen-Duiveland was er ook al veel samenwerking met Goes.”

Een andere uitdaging noemt hij burgerparticipatie meer gestalte geven in de gemeente. “Ook dat vind ik mooi, want ik verbind graag mensen.”