Ook dit jaar trapt de Ladies Night Ride vanuit de Goese binnenstad het weekendprogramma af.
Ook dit jaar trapt de Ladies Night Ride vanuit de Goese binnenstad het weekendprogramma af. Archieffoto: Coby Weijers

Inschrijvingen geopend voor nieuwe editie Delta Ride for the Roses

Door: Redactie Algemeen

GOES - Wie wil deelnemen aan de Delta Ride for the Roses 2024 - het jaarlijkse fietsevenement dat zich inzet voor KWF Kankerbestrijding - kan zich nu inschrijven.

Op het hoofdkantoor van Roompot in Goes, een van de partners van de Delta Ride for the Roses, markeerde de kick-off de officiële start van de inschrijvingen voor de editie 2024. Met een druk op de knop ging het inschrijven live, op de vernieuwde website deltaridefortheroses.nl

7, 8 en 9 juni

Tijdens de startbijeenkomst deelde Henk Remijnsen, voorzitter van Delta Ride for the Roses, de details over de komende editie, gepland op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni. De festiviteiten starten met de Ladies Night Ride in Goes op vrijdagavond 7 juni, met afstanden van 15 en 30 kilometer. 

Op zaterdag 8 juni staat de Ride in Midden-Zeeland op het programma, met afstanden van 25, 50, 80 en 120 kilometer. 

De afsluiting op zondag 9 juni vindt plaats in Zeeuws-Vlaanderen met dezelfde afstanden. 

Nieuw

Spiksplinternieuw is de Family Ride van 25 kilometer, waarbij speciale tarieven gelden voor deelnemers tot 18 jaar. Dit initiatief is bedoeld om families en gezinnen de kans te geven samen een gezellige fietstocht met tussenstops en kinderactiviteiten te beleven. Met de Family Ride probeert de organisatie nog meer een evenement voor alle fietsers te zijn. 

Routes 

Net als voorgaande jaren zijn de routes zorgvuldig samengesteld door de routecommissies en worden de deelnemers meegenomen door de prachtige Zeeuwse natuur, over dijkjes en door charmante dorpjes. Bijzondere hoogtepunten zijn onder andere de 120 kilometerrit in Midden-Zeeland over de Zeelandbrug en Oosterscheldekering en de route in Zeeuws-Vlaanderen die door het ‘spookdorp’ Doel voert. 

De overige routes blijven nog even een verrassing en zullen later worden onthuld. 

Ambities 

Met trots kijkt de organisatie terug op het indrukwekkende bedrag van 314.374 euro dat vorig jaar werd opgehaald. Dit jaar zijn de ambities nog groter, met als doel 350.000 euro in te zamelen voor KWF. De organisatie streeft naar deelname van meer dan 5.000 enthousiaste fietsers en steun van minstens 6.000 gulle donateurs.