Chefkok Stefano Moretti bij zijn nieuwe restaurant.
Chefkok Stefano Moretti bij zijn nieuwe restaurant.

Nieuw Italiaans restaurant Da Moretti in Goes biedt authentieke recepten met moderne twist

Door: Jessica Rovers Bedrijvig Nieuws

GOES – Voor wie wil genieten van écht Italiaans eten kan sinds eind vorig jaar terecht bij Ristaurante Da Moretti bij de haven van Goes. Chefkok Stefano Moretti zit al meer dan 35 jaar in het vak en brengt met een toewijding aan uitsluitend verse ingrediënten niet alleen heerlijk eten op tafel, maar ook een onmiskenbare Italiaanse gezelligheid.

Stefano werkte in keukens in Italië en Zwitserland voordat hij, 24 jaar geleden neerstreek in Nederland. “Dit is mijn eerste, eigen zaak”, vertelt hij. “Het was eigenlijk niet de bedoeling, maar toen deze kans voorbij kwam kon ik ‘m niet laten liggen. Ik werkte voor de vorige eigenaar en toen hij er mee stopte besloot ik het restaurant over te nemen”. Naast zijn zoon Flavio springt ook echtgenote Armanda bij waar nodig. “Ik werk bij Dow maar ik vind het heel leuk om in de zaak te helpen nu dat nog nodig is. Ik serveer maar als we meer personeel hebben, ga ik dat wel afbouwen.”

Verrassend

Da Moretti is geen pizzeria. “We zijn een restaurant met gerechten bereid op Italiaanse wijze. Pizza’s en friet staan niet op de kaart.” Stefano vindt het leuk om een beetje ‘apart’ te koken. “Ik vind de standaardgerechten, zoals lasagne en spaghetti bolognese niet zo spannend. Dat kan iedereen wel maken. Ik vind het leuk om mensen te verrassen met gerechten waar ze nog nooit van gehoord hebben en om ze blij te maken met lekker eten. Daarnaast bieden we ook exclusiever eten, zoals kreeftenravioli. We gebruiken alleen verse gerechten en maken onze gnocchi zelf.”

Valentijnsmenu

Het interieur van het restaurant is gerestaureerd en op één van de muren is een wandschildering van Napels gemaakt. “Klanten kunnen bij ons een culinaire reis maken. Ik neem regelmatig producten mee die alleen in Italië te krijgen zijn. Op de kaart staan gerechten die in bepaalde regio’s van Italië gegeten worden. Het idee is om naast de menukaart een maandmenu aan te bieden waarin elke keer een andere regio centraal staat. Zo kun je een ronde maken door Italië en allerlei streekgerechten ontdekken. Uit de regio waar ik vandaan kom is pizzoccheri, dat gegeten wordt met savooiekool, bijvoorbeeld bekend. Veel klanten sluiten de avond af met een koffie ‘a la moretti’; koffie met een speciale koek uit Sicilië. Met Valentijnsdag hebben we een speciaal menu. We hopen veel klanten te mogen verwelkomen.”

Italiaans restaurant Da Moretti,
Koningstraat 6,
4461 AW Goes
https://damoretti.nl/

Stefano Moretti met echtgenote Armanda en zoon Flavio.