Afbeelding
Foto: VPTZ Nederland

ClaraThuis op zoek naar vrijwilligers

GOES - Heeft u grote affiniteit voor mensen in de laatste levensfase? Bent u zelfstandig, kunt u goed luisteren en weet u er op een respectvolle manier voor iemand te zijn? Dan bent u geknipt voor vrijwilligerswerk in de palliatieve terminale zorg!


Palliatieve terminale zorg is de zorg voor mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is en zich in de laatste fase van hun leven bevinden. De zorg is gericht op de kwaliteit van het leven zo goed mogelijk te houden door het voorkomen en verlichten van het lijden. In deze fase bieden onze vrijwilligers ondersteuning. Ook de mantelzorger kan door onze inzet even tot rust komen. Dat kan overdag of ‘s avonds zijn bij mensen thuis. 


Wat doet een vrijwilliger?

De vrijwilligers van ClaraThuis komen bij mensen die in hun laatste levensfase thuis willen blijven. 

De belangrijkste taak van de vrijwilliger is ‘er zijn’ en waar nodig tijd, aandacht en ondersteuning bieden. Vrijwilligers verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken, maar bieden bijvoorbeeld hulp bij persoonlijke verzorging, lezen voor, bieden een luisterend oor of waken.


Introductietraining

Alle VPTZ-vrijwilligers worden getraind en krijgen de mogelijkheid zich te laten bijscholen. De introductietraining voor nieuwe vrijwilligers start op dinsdag 12 maart. 


Informatie

Voor meer informatie: bekijk ons filmpje op www.clarathuis.nl . 

Stuur bij interesse een mail naar info@clarathuis.nl of bel naar 06-23496684 om een afspraak met de coördinator te maken voor een kennismakingsgesprek.[n]