Afbeelding
Foto:

Waarom je juist nu naar de wasstraat moet!

GOES - Er is de afgelopen tijd weer flink wat zout op de wegen gestrooid, nu de kou ons land heeft verlaten is het van essentieel belang om je auto zo snel mogelijk naar de carwash te brengen. Zout, gebruikt om gladde wegen te bestrijden, is een geduchte vijand van je voertuig. Vooral oudere auto's worden zwaar getroffen door de agressieve aard van strooizout, dat zich diep in diverse auto-onderdelen nestelt.

Deze pekelige substantie kan niet alleen de lak van je auto aantasten, maar ook rubberen componenten zoals banden en strips beschadigen door uitdroging. Lichtmetalen velgen lopen risico op corrosie, vooral op plaatsen met kleine beschadigingen, waar zout zich kan ophopen tussen de beschermende laag en het metaal.

Wachten vergroot het risico op blijvende schade, aangezien zout zich continu in de lak en andere delen van je auto kan vreten. Daarom is het verstandig om je auto naar een wasstraat te brengen, waar een grondige voorwas plaatsvindt. Hier wordt niet alleen de lak gereinigd, maar ook de moeilijk bereikbare plekken zoals wielkasten.[n]