Afbeelding
Beeld: Nineyards Skatepark / Velosolution

Ontwerp gepresenteerd voor urban sportpark op Het Schenge in Goes

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De gemeente Goes realiseert op Sportpark Het Schenge in Goes een urban sportpark, voor allerlei straatsporten. Dinsdag is het ontwerp voor de laatste twee onderdelen, een skatebaan en pumptrack, gepresenteerd. Als de gemeenteraad akkoord gaat met de kosten, hoopt Goes het sportpark eind september klaar te hebben.  

Op Het Schenge is al een freerun parcours, pannakooi, interactieve voetbalmuur en basketbalveld aangelegd. De pumptrack en skatebaan zijn hiernaast voorzien. Een pumptrack is een geasfalteerde baan met bulten, kuilen en bochten, tussen een BMX- en skatebaan in. 

Het urban sportpark is gratis toegankelijk voor iedereen om zelfstandig in beweging te komen. ‘Urban sport is een verzamelnaam voor sporten die je buiten op straat doet’, aldus de gemeente. ‘Met de skatebaan en pumptrack erbij is het urban sportpark straks helemaal af.’ 

Samen

Het ontwerp is gemaakt door Nineyards Skatepark en Velosolutions, samen met het sportopleiding CIOS - studenten gaan ook gebruik maken van het sportpark-, Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO), een groep enthousiaste skaters, bmx-ers en steppers en de gemeente. ‘In de omgeving rondom de skatebaan en pumptrack kan nog iets veranderen, zoals aan het groen en meubilair.’ 

Duurder

De Goese wethouder Joost de Goffau liet eerder al weten dat de voorziening 195.000 euro duurder uitpakt dan de geraamde 932.000 euro. Hij heeft er wel vertrouwen in dat de gemeenteraad deze extra investering goedkeurt. “De budgetoverschrijding is ontstaan door de stijgende prijzen voor bouwmaterialen en lonen”, aldus De Goffau. “We kunnen dit dekken uit een andere pot. We hebben dit plan gemaakt binnen de kaders van de gemeenteraad en met uitgebreide participatie van bijvoorbeeld toekomstige gebruikers. Zou de raad besluiten dat we iets moeten schrappen uit het plan, dan moeten we het hele participatieproces overdoen. Ik vind aan dit plan niet het belangrijkste dat het duurder uitvalt, maar dat het tot stand is gekomen na een fantastisch participatietraject.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De locatie van het sportpark op Het Schenge in Goes.