Doe mee met de Schone Schelde. Samen zorgen we voor schone oevers langs dijken en strandjes van de Schelde
Doe mee met de Schone Schelde. Samen zorgen we voor schone oevers langs dijken en strandjes van de Schelde Foto: Schone Schelde

Schoon genoeg van al dat zwerfafval?

Algemeen

BORSELE - Op zaterdag 2 maart van 13.00-15.00 uur stropen in heel Zeeland honderden vrijwilligers weer de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie langs de dijken en strandjes van de Wester- en Oosterschelde. Doe jij mee?

De Ooster- en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Helaas drijft er heel veel zwerfafval in het water van de Schelde. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en ander afval liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van levensbelang voor hun voedselvoorziening. Het afval is gevaarlijk voor hen, omdat ze vaak het verschil niet zien tussen voedsel en afval. Daarom zijn schone oevers belangrijk!

Iedereen is welkom, groot én klein. Meld je aan voor één van onderstaande locaties via info@mecdebevelanden.nl.  Voor grijpers, hesjes en vuilniszakken wordt gezorgd. Tip: Neem zelf eventueel tuinhandschoenen mee.

Noord-Beveland: Wissenkerke, Keihoogteweg. Verzamelpunt Waterhoefje; Borsele: De Kaloot. Verzamelpunt bij de parkeerplaats aan de Europaweg-Zuid; Borsele: Baarland, Zeedijk. Verzamelpunt ter hoogte van brasserie “De Landing”; Reimerswaal: Roelshoek, Strandje bij Krabbendijke; Borsele: De Zuidgors (Natuurmonumenten).

Voor meer informatie/ aanmelden, neem contact op met het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden info@mecdebevelanden.nl of kijk op onze site www.mecdebevelanden.nl

Deze actie is georganiseerd door o.a. Schoon Zeeland, Rijkswaterstaat, Nationaal Park Oosterschelde, de Zeeuwse gemeenten, Natuurmonumenten en de 5 Zeeuwse centra voor Natuur- en Milieueducatie.