Afbeelding

Op de stadswal

Een foto van een gebouwtje op de stadswal van Goes. Het bestaat niet meer, maar wat was dit voor gebouwtje? Wie weet er iets meer over? En waar stond het precies? Een foto uit de collectie Bitter van Opstal.

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de facebookpagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar is deze keer Kees Rouw.

Vorige foto

De vorige foto was Hof Cornelia aan de ’s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes. Johan Boogaard en Kees Rouw schrijven dat de boerderij van de familie Trimpe was. Deze zou gestaan hebben op de plek waar nu het Tiendenplein is. Volgens Rouw ligt hospice Het Clarahofje nu in de vroegere achtertuin van deze boerderij. Hij kwam er als kleine jongen enkele keren per dag langs als hij naar de lagere school ging aan de Westwal. Nog levendig staat hem het beeld bij dat een keer met een heggeschaar de staart van een paard werd afgeknipt. Het couperen van staarten bij dieren is nu verboden. Sandra Harthoorn schrijft dat haar 80-jarige vader Jo Eggebeen ook herinneringen heeft aan deze boerderij. Hij kwam er dagelijks op de fiets vanuit Wolphaartsdijk langs toen hij naar de ambachtsschool aan de Westwal ging. Dat is nu de achterzijde van theater de Mythe. De ’s-Heer Hendrikskinderendijk was de toegangsweg tot Goes.