Afbeelding
Foto: Gemeente Goes

Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

“In de toekomst zien we centrum-zuid als een groen en fijn gebied om te werken, leren, ontspannen en stads te wonen”, vertelt de Goese wethouder Joan Veldhuizen over het omvangrijke plan. Centrum-zuid is het gebied rond het spoor tussen de Deltaweg en spooroversteek bij de Kloetingseweg. “We willen dit gebied onder meer beter verbinden met de binnenstad”, vertelt de wethouder. Een idee daarvoor is een brug over het spoor bij het terrein van Stoomtrein Goes-Borsele (SGB).

Woningenmix

Inwoners en ondernemers zijn uitgenodigd om mee te denken over het toekomstplan. Dat geeft straks op hoofdlijnen richting voor de toekomst. De uitwerking zal vele jaren in ontwikkeling zijn. “De visie geeft een beeld van hoe we het gebied de komende twintig jaar willen inrichten. Er staan ideeën en mogelijkheden in voor kantoren, huizen, wegen en groen. We zien het gebied als groene, bruisende plek om te wonen, werken, leren en ontspannen, aantrekkelijk voor mensen van alle leeftijden, zowel overdag als ‘s avonds.” 

Het gebied wordt groener en de gemeente wil er betere wandel- en fietspaden en meer ruimte om te ontspannen creëren. “En stadse woningen sluiten aan bij hoe mensen in de toekomst willen wonen. Het wordt een mix van ongeveer vijfhonderd tot zeshonderd woningen voor alle doelgroepen.” 

Meedenken

Inwoners en ondernemers kunnen laten weten wat zij van de gebiedsvisie vinden. ledereen is welkom tijdens de inloopavond op maandag 18 maart van 19.00 tot 21.00 uur in buurthuis de Pit in
Goes. Ook staat het plan op www.goespraatmee.nl. “Afhankelijk van de reacties passen we het conceptplan nog aan. De definitieve visie laten we daarna door de gemeenteraad
vaststellen. Dat verwachten we na de zomer te doen.”

Klik hier om de conceptvisie te lezen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding