Woensdag 6 maart

Lotgenotengroep 'Hoe verder...?'

| 19:15

In Nederland komen elk jaar ongeveer 2.000 mensen door zelfdoding te overlijden. Voor nabestaanden is het verwerken van een dergelijk verlies vaak erg moeilijk. In de ondersteuningsgroep Hoe verder…? van Emergis preventie kunnen nabestaanden hun ervaringen delen met andere nabestaanden. Op woensdag 6 maart start Emergis preventie in Goes van 19.15 tot 21.15 uur met deze lotgenotengroep. Voor informatie of aanmelding: tel. 0113-267143 of info@emergispreventie.nl

 

Expositie collages en sieraden in 't Kunstuus

Galerie 't Kunstuus | 13:00

Boukje Tuinhof (collages van papier) en Marleen Burger (sieraden van diverse materialen) exposeren t/m 16 maart in galerie ‘t Kunstuus in Heinkenszand. Boukje maakt verhalen van papier. Marleen werkt met diverse materialen zoals, zilver, klei, pap-snap, verf, wol, vilt, rubber en tyvek. Open: wo t/m vr 13.30-17.30 uur, za 10-12 en 13-16 uur.

 

Avondgebed in de 40-dagentijd

Kerk | 20:00

Van harte welkom bij de vespers in de 40-dagentijd in de kerk van Kattendijke. Lied, gebed, Woord, stilte. Welkom op woensdag van 20.00-20.45u op 6, 20 en 27 maart.

 

Donderdag 7 maart

Open Huis in hospice Het Clarahofje

Het Clarahofje | 13:00

Elke maand opent Hospice Het Clarahofje haar deuren voor belangstellenden tijdens het Open Huis. Bezoekers kunnen op donderdag 7 maart tussen 13.00 en 15.00 uur binnenlopen voor een rondleiding en informatie over het leven en werken in het hospice. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor informatie en toekomstige data: www.hospicehetclarahofje.nl. Op andere dagen is een bezoek ook mogelijk na telefonische afspraak (0113-242600).

 

Vrijdag 8 maart

Internationale Vrouwendag

Jeugdhoeve | 19:45

Op Internationale Vrouwendag 8 maart organiseren de vrouwen uit de gemeenteraad van Borsele samen met de wethouder een Borselse ontmoeting voor vrouwen uit onze gemeente. Een ontmoeting met plezier en humor met een optreden van het duo De Freesias. Aanvang 20.00-22.00 uur in Dorpshuis De Jeugdhoeve, Blikhoek 4, 's-Heerenhoek. Inloop 19.45 uur met koffie en thee. Toegang gratis. Aanmelden voor 1 maart via MMKoeleman@Borsele.nl

 

Allereerste BookTok-event

Bibliotheek en Koperen Tuin | 19:00

Op vrijdag 8 maart organiseren de Bibliotheek Oosterschelde en Boekhandel De Koperen Tuin in Goes het eerste BookTok-event. Van 19.00 tot 22.00 uur openen ze speciaal hun deuren voor dit populaire fenomeen onder jongeren en jongvolwassenen. BookTok is een snelgroeiende online community op TikTok, waar jonge boekenliefhebbers elkaar leestips geven via korte video's, vooral binnen het Young Adult-genre. Het evenement omvat interviews met bekende auteurs, workshops en de mogelijkheid om boeken en 'bookish goodies' aan te schaffen. Tickets en info: https://bit.ly/BookTokGoes.

 

Lezing Bas Ragas

Geerteshuis | 20:00

Hart & Ziel Kloetinge heeft Bas Ragas weten te strikken voor een boeiende lezing op vrijdag 8 maart in het Geerteshuis in Kloetinge. De zanger, theaterproducent en auteur schreef met predikant Ad van Nieuwpoort het boek "Jezus, waarom?" We leven in een tijd waarin kerken worden omgebouwd tot appartementen en Kerstmis een familiefeest is geworden. Maar zijn we evengoed nog steeds op zoek naar een wonder, 'God' of 'iets'? Ragas was in ieder geval nog wel op zoek en ging in gesprek met Van Nieuwpoort. Reserveren bij de Koperen Tuin of via r.koole@live.com. www.hartenzielkloetinge.nl

 

Zaterdag 9 maart

Expositie Helma Hulscher

't Kerkje van Ellesdiek | 13:30

Helma Hulscher exposeert in 't Kerkje van Ellesdiek haar werk met voorkeur voor landschappen. Open middagen 9, 23, 30 maart en 13 en 20 april van 13.30-16.00 uur. Ook tijdens Kunstspeuren in de Zak op zaterdag 11 en zondag 12 mei van 11.00-17.00 uur.

 

Paasconcert Urker Mans Formatie

Grote of Maria Magdalenakerk | 14:30

Op zaterdag 9 maart geeft de Urker MANS Formatie een passie en Paasconcert in de RK Maria Magdalenakerk in Goes. Het programma bevat enerzijds bekende passie en paasmelodieën zoals: ’t Is Middernacht en in de Hof en Het is volbracht. Anderzijds staan eigen bewerkingen van de dirigent Martin Mans op het programma zoals: Eli, Eli, Lama Sabachthani en Arise my Love. Aanvang 14.30 uur. Toegang € 18,= Kinderen t/m 11 jaar gratis. Tickets bestellen: www.martinmans.nl/toegangskaarten of tel. 06-25391903.

 

Vogelbeurs de Vogelvrienden Goes

Heer Hendrikhuis | 10:00

Zaterdag 9 maart is het vogelbeurs tussen 10.00 en 11.30 uur in het Heerhendrikhuis, Te Werfstraat 18 te 's-Heer Hendrikskinderen. Het is de gelegenheid om kooi- en volièrevogels te ruilen, te kopen en te verkopen volgens de richtlijnen van de N.B.v.V., zie hun website: voor het houden van een vogelmarkt. Er worden leuke prijzen verloot op de entreebewijzen. www.vogelvriendengoes.nl

 

Zondag 10 maart

Mini Bach's Matthäus Passion

Grote of Maria Magdalenakerk | 15:00

Bach’s Matthäus Passion; maar dan de helft korter! Zondag 10 maart. De Mini Mattheus is een voorstelling waarin u dit grootse werk van Johann Sebastian Bach in een verkorte - en bovenal toegankelijke - versie kunt ervaren. Negen vocale solisten en enkele instrumentalisten bezorgen u een onvergetelijke middag. Tickets: www.grotekerkgoes.nl. Locatie: Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes.

 

'Met kleur en textuur vertel ik wat ik zie en beleef'

Nicolauskerk | 9:00

Tot 4 april exposeert Nanda van der Vliet met haar schilderijen in de Nicolauskerk te Wolphaartsdijk. Nanda is al haar hele leven gefascineerd door de natuur; hoe licht, lucht de sfeer om ons heen doen veranderen. Schilderen geeft haar, naar eigen zeggen, de mogelijkheid om uiting te geven aan hoe zij de wereld om zich heen ziet en beleeft. Haar werk is elke zondag te zien rondom de kerkdienst, maar ook op de zaterdag 30 maart van 14.00 tot 17.00 uur. Nanda is dan zelf aanwezig.

 

Ode aan streektaal

't Kerkje van Ellesdiek | 14:30

Op zondag 10 maart staat streektaal centraal in 't Kerkje van Ellesdiek. Zanger-gitarist Sjef Hermans en de Tunesisch-Middelburgse muzikant Wissem Ziadi spelen samen met Zeeuwen die in een Zeeuws dialect zingen. Peter Kempe zorgt voor de Bevelandse inbreng, uit Zeeuws-Vlaanderen komt Ries de Vuijst en Bløf-bassist Peter Slager zingt over zijn geboortestreek Schouwen. Aanvang 14.30 uur. Reserveren via reservering@kerkje-ellesdiek.nl of tel. 0113-612681.


Zondagmiddag-concert

Kerkgebouw | 15:00

Heb je zin in een middagje onvervalste sixties- en seventies muziek? Kom dan naar het optreden van Yesterday's Papers op zondag 10 maart in het kerkgebouw te Oudelande. Aanvang 15.00 uur, toegang gratis. Zaal open om 14.30 uur. Adres: Burg. van Lierestraat 5, Oudelande.

 

Taizéviering

Geerteskerk | 19:30

Op 10 maart wordt er in de Geerteskerk te Kloetinge weer een Taizé-viering gehouden om 19:30 uur met medewerking van de cantorij van de Geerteskerk. Het thema van deze viering is: GEBED. De kerk is open vanaf 19 uur.

 

Woensdag 13 maart

Bijeenkomst Aglow Goes

De Basis | 9:00

Wij nodigen u van harte uit om op 13 maart onze bijeenkomst bij te wonen. We zijn een interkerkelijke organisatie. We komen bijeen om te zingen, te bidden en te luisteren naar het woord van God. De spreekster is: Ellen Maris. Onderwerp is: God praat ook met/ tot jou. Inloop vanaf 9.00 met koffie en thee. Start om 9.30 tot 11.30 uur. De Basis, Bessestraat 8 in Goes.

 

Zangavond Huub Oosterhuis

H. Bonifaciuskerk | 19:30

Voor iedereen die graag zingt en/of luistert: Zingend bidden in de Vastentijd. Een zangavond woensdag 13 maart in de Heilige Bonifacius kerk te Kwadendamme met koor en samenzang liederen van Huub Oosterhuis. Gastheer: Pastor Rens Stobbelaar. Dirigent: Kees Boonman. Organist: Jolanda Nagelkerke. Blazerskwintet o.l.v. Eric Remijn. Aanvang 19.30 uur. Kerk open vanaf 19.00 uur. Na afloop ontmoeting met koffie en thee. Toegang gratis.