Afbeelding

Zuidvliet Kortgene bekijkt bouw skiff

KORTGENE - Vrijwilligers bouwen in Kortgene een historische Schotse roeiboot, een ‘Saint Ayles Skiff'. Vorige week kwamen groep zeven en acht van de plaatselijke basisschool de Zuidvliet een kijkje nemen.

Het ontwerp van de skiff is gebaseerd op de sloepen, zoals die voeren langs de Schotse oostkust, ingericht op vier roeiers en een stuurman. ‘De sloep gaat snel en stabiel worden, zelfs zeewaardig', laat de groep vrijwillige bouwers weten. ‘Het doel van het samen bouwen en later samen varen is om de gemeenschap dichter bij elkaar te brengen. Wanneer de skiff vaarklaar is kan hij door iedereen gebruikt worden.
De bouwlocatie is ingericht in de voormalige kleuterschool van Kortgene. 'De bedoeling is dat de skiff in juli te water gaat en in augustus zelfs deel gaat nemen aan het roeievenement op het Veerse Meer. Wees welkom om een kijkje te komen nemen tijdens het bouwproject, op de zaterdag in de ochtenduren, is de deur open.' De scholieren kregen donderdag een rondleiding met uitleg van vrijwilligers Jeannet, Dianne, Petri en Esther. De kinderen mochten de skiff bekijken en vragen stellen. Voor school kregen ze een prijsvraag mee: voorzie een bouwpakket van de skiff van kleur en bedenk een toepasselijke naam voor de skiff.
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina St Ayles Skiff Kortgene.[n]