Vlnr: Eva van de Ven (Coördinator Ter Weel) en vrijwilligers Olda, Anja, Matty, Sylvia en Anneke.
Vlnr: Eva van de Ven (Coördinator Ter Weel) en vrijwilligers Olda, Anja, Matty, Sylvia en Anneke.

Senioren iedere donderdag welkom bij ‘t Welkomhuis Goes-Zuid

Door: Sandra Broosus Algemeen

GOES - Op donderdag 14 maart wordt de nieuwe inloop ’t Welkomhuis geopend. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een ruimte in buurthuis De Pit. Senioren kunnen er koffie drinken, een goed gesprek voeren of deelnemen aan een activiteit. Actief zijn en onder de mensen blijven, daar is het voor, met als doel om langer prettig thuis te kunnen wonen.

Alle senioren uit de wijk zijn iedere donderdag van 9.30 – 16.00 uur van harte welkom in ’t Welkomhuis Goes-Zuid, Appelstraat 2a te Goes. De inloop is bedoeld voor senioren uit de wijk Goes-Zuid die behoefte hebben aan contacten met anderen. Deze dag wordt samen ingevuld met hen en de vrijwilligers. Denk hierbij aan bewegen, bijpraten, een spel, creatief, buiten, koken, enz. Door het open karakter van deze inloop te behouden, beslist de deelnemer wanneer diegene komt en hoe lang men wil blijven. Tegen een klein bedrag is het ook mogelijk om een eenvoudige lunch te nuttigen. Daarnaast biedt de inloop voor mensen in een mantelzorgsituatie een mogelijkheid om te ontzorgen.

Gezamenlijk project

De inloop is een samenwerking tussen Zorggroep Ter Weel en SMWO en wordt ondersteund door de gemeente Goes. U heeft geen Wmo-indicatie nodig voor deze inloop. Tijdens de inloop is er een vaste groep vrijwilligers die voor de deelnemers klaar staat. De vrijwilligers worden ondersteund door een coördinator van Zorggroep Ter Weel.

Opening ’t Welkomhuis

Op 14 maart om 13.00 uur opent wethouder André van der Reest de inloop. Iedere inwoner is van harte welkom om deze feestelijke openingsceremonie bij te wonen.