Afbeelding
Foto: Collectie Bitter-van Opstal

Een verdwenen stukje Goes

GOES - Een foto van een deel van Goes, dat al lang geleden is verdwenen. Maar waar was dit? En wie weet daar nog iets over te vertellen? Een foto uit de collectie Bitter van Opstal.

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar is deze keer Addy Zuidweg.

Vorige foto

De vorige foto was de hoedenfabriek van J.P. Magielse aan de Oostwal in Goes. De foto is gemaakt in december 1976. Peter van den Dries en Addy Zuidweg noemen beiden een kerkje. Addy merkt op dat het vroeger een kerkje was in de tuin van de familie Van Westen, die een kledingzaak hadden in de Lange Vorststraat. Dat klopt, vorig jaar bestond dat bedrijf honderd jaar. Simon en Anneke van Strien schrijven dat er nu de uitbouw van deze kledingwinkel zit en dat je op de achtergrond nog de achtergevel van het vroegere Sporthuis Olympia ziet. Peter Frijhoff vult aan dat het ooit het pakhuis en de viltdrogerij was van de hoedenfabriek van Magielse aan de Ganzepoortstraat. Hij verwijst naar dezelfde foto die in 2017 op de Facebook-pagina van Rondje Goes stond. Daar lezen we er meer over. Het gebouwtje werd ook ‘de tempel’ genoemd, omdat het op een kerk leek. Of het ooit een kerkje is geweest weten we niet. Het pad langs de Oostwal staat ook bekend als ‘de langen diek’.[n]