Afbeelding
Foto: Morguefile

Al ruim 400 Goese zorgvragers zetten mantelzorger in het zonnetje

Door: Redactie Algemeen

GOES - De gemeente Goes geeft mantelzorgers ook in 2024 weer een extraatje: de mantelzorgwaardering. Het gaat om een bedrag van 75 euro. Dit bedrag vraagt de zorgvrager, de persoon die verzorging krijgt van de mantelzorger, aan. Deze blijk van waardering kunnen Goese zorgvrager nog tot en met 31 maart aanvragen. Inmiddels is dit al ruim 400 keer gedaan, liet de gemeente Goes maandag weten. 

De gemeente promoot de regeling, omdat het mantelzorgers belangrijk zijn en Goes hen graag bedankt voor hun inzet.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Om de 75 euro cadeau te krijgen, vult de aanvrager een formulier in. Dat kan schriftelijk, of digitaal via www.goes.nl/mantelzorgwaardering. Een papieren aanvraagformulier is af te halen in het stadskantoor in Goes of bij het mantelzorgpunt van SMWO. ‘Wie liever een formulier ontvangt via de post, kan contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Goes, via telefoonnummer 14 0113.’

Een belangrijke voorwaarde van de regeling is dat de zorgvrager in de gemeente Goes woont. De vergoeding is nog tot en met 31 maart 2024 aan te vragen. Een zorgvrager kan maximaal één waardering aanvragen. Meer informatie is te vinden op www.goes.nl/mantelzorgwaardering.