Handbal bloeit weer op de Bevelanden HV GSC zoekt leden

HEINKENSZAND - Het handbal begint weer te bloeien op de Bevelanden zegt jeugd coördinator Auke van Hinte van handbalvereniging GSC, maar we willen meer. Nadat het Heinkenszandse Orion min of meer gestopt was met haar activiteiten hebben wij met GSC een jaar of twee geleden het initiatief genomen om in Heinkenszand weer met jeugd aan de slag te gaan. En dat heeft succes.

We hebben, naast een aantal veteranen, inmiddels een groep van zo'n 20 jeugdleden (jongens en meiden door elkaar) in de leeftijd van 9 - 12 jaar. Een hartstikke leuke en gezellige groep die meespeelt in de competitie Zeeland en West Noord-Brabant. Handbal is een flitsende sport voor jongens en meiden die tegen een stootje kunnen en waarbij niet gezeurd wordt als je eens een duwtje krijgt. Misschien zien mensen, nu onze nationale vrouwen en mannenteams bij de wereldtop horen, het wel eens op tv. Stevig, maar nooit gemeen. Er gebeurt tijdens een wedstrijd best wel eens wat, maar dan is het over het algemeen opstaan en verder gaan en zeker niet zeuren.

Nieuwe leden gezocht
Ondanks de groei van de jeugdafdeling lopen we natuurlijk wel tegen problemen op het gebied van teaminvulling aan. Zo moeten we de huidige groep volgend seizoen i.v.m. leeftijdsindeling opdelen en daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden die de nieuwe teams aan kunnen vullen. Zo beginnen we per 2 april met een nieuwe groep geboren in 2016/2017. Ze gaan net als de andere groepen trainen in sporthal de Stenge in Heinkenszand. De trainingen zijn op dinsdag van 17.30-18.30 uur. Ook de groepen geboren in 2012/2013 en 2014/2015 kunnen nog wel wat aanvulling gebruiken. Ook die trainen in sporthal de Stenge. Mocht je belangstelling hebben, dan kun aansluiten bij deze bestaande groep die op dinsdag van 18.30-19.30 uur traint. De trainingen zijn voor nieuwe leden tot aan de grote vakantie gratis, zodat de kinderen echt goed kennis kunnen maken met de handbalsport.
Wil je meer weten over GSC dan kan dat via onze website www.gschandbal.nl. Via gsc.handbal@gmail.com kun je je opgeven voor de trainingen.[n]