Prijs voor Jong Zeeuws Tekentalent
Prijs voor Jong Zeeuws Tekentalent Foto: PR

Inschrijving Jong Zeeuws Tekentalent 2024 geopend

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - In 2023 is door de Ridderschap van Zeeland en de Teeken Akademie de Prijs Jong ZeeuwsTekentalent ingesteld. Gewonnen werd de prijs door Kian Wisse, die aan de kunstopleiding in Dendermonde zijn artistieke talenten verder schoolt. 

Voor de editie van 2024 zijn de voorwaarden wat vereenvoudigd. Iedereen kan meedoen, die na 31 december 1998 geboren is en een aantoonbare relatie met Zeeland heeft. De prijs heeft tot doel jonge Zeeuwse tekentalenten te enthousiasmeren om hun aanleg verder te ontplooien. Met het naar buiten treden met werk wordt een extra trede genomen in een mogelijke carrière als professioneel kunstenaar. De prijs bestaat uit een bedrag van € 500 en een penning met inscriptie, zoals deze eind 18e eeuw aan de meest belovende leerlingen van de Teeken Akademie werd geschonken. Een gekwalificeerde jury maakt uit de inzendingen een keuze. De uitreiking van de prijs vindt plaats op zaterdag 8 juni 2024.

Hoe doe je mee?
Je vult het inschrijfformulier in dat je vindt op www.teekenakademiemiddelburg.nl (denk er aan je binding met Zeeland in maximaal 300 woorden te beargumenteren) en voegt daarbij maximaal drie recente afbeeldingen van je werk. Je inzending kun je mailen naar: info@teekenakademiemiddel.nl.. Je kunt je inschrijven tot 1 mei 2024.