Mira Feticu
Mira Feticu Foto: PR

Troost bij verlies en rouw met Luuc Smit en Mira Feticu

MIDDELBURG - Verlies en rouw zijn dingen waar iedereen mee te maken heeft of krijgt, maar het valt niet altijd mee om hier uiting aan te geven of hiermee om te gaan. Luuc Smit en schrijfster Mira Feticu gaan hierover samen in gesprek in deze boeiende bijeenkomst in de Oostkerk in Middelburg. 


Mira Feticu is schrijfster van Al mijn vaders en Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal. Verleden jaar verscheen haar artikel ''Rouwen doe je in je eentje, zeggen ze in het Nederlands'' in de Groene Amsterdammer. In 2022 overleed haar geliefde. Door de rituelen rond de dood in haar geboorteland Roemenië wordt de pijn gedeeld. Hoe gaat ze door, in Nederland, met haar wanhoop en paniek? Zie ook www.mirafeticu.nl.


Luuc Smit

Luuc Smit is Hogeschool docent aan de University of AppliedSciences voor het vak psychotrauma en verliesverwerking. Daarnaast heeft hij een hulpverleningspraktijk voor trauma en verlies. Luuc Is schrijver van twee boeken Trauma en veerkracht en onlangs verscheen Rouw is liefde samen met prof. Manu Keirse. Dat boek is inmiddels aan de derde druk toe.


Zeevonken

Zeevonken is het literaire programma van de Oostkerk, in samenwerking met de Drukkerij. Er zijn boeken te koop en er wordt gesigneerd. Ook zijn er muzikale intermezzo’s. Brian van Es en Gijs Teuwsen van PEER verlenen hun muzikale medewerking aan Zeevonken.


De Oostkerk
Oostkerkplein 1 Middelburg
Woensdag 3 april
aanvang 20.00 uur tot 22.15 uur.[n]