Ben ik in beeld?

Niet iedereen weet dat er sinds jaar en dag beeldopnames worden gemaakt van elke vergadering van onze gemeenteraad en de bijbehorende raadscommissies. Door in te loggen via de site van Middelburg kan je live meekijken of naderhand terugkijken. Oersaai was dat… tot voor kort. 


De opnames werden namelijk gemaakt met één vaste op de hele zaal gerichte camera, en niets meer dan dat. Het beeld was statisch, je kon zelfs de gezichten van de raadsleden niet goed zien.  


Verbetering

Sinds januari is dat sterk verbeterd. Aan de wanden van de zaal zijn zes camera’s gemonteerd. Deze reageren op geluid waardoor ze zich automatisch richten op de sprekers. Bovendien zoomen ze in op degene die het woord voert. Er komt geen menselijke hand aan te pas maar bezorgt de kijker toch een dynamisch beeld van de vergadering. En dat is echt een enorme verbetering als ik het mag zeggen. Ik vind het belangrijk dat onze inwoners betrokken zijn bij de Middelburgse politiek. En wat is er dan mooier om die gewoon thuis, vanuit je luie stoel te volgen?!


Oppassen

Het is wel oppassen geblazen met die nieuwe camera’s. Als ik nu schuin achter een spreker zit filmt de camera me genadeloos mee zonder dat ik het doorheb! Deze nieuwe techniek is goed voor de openbaarheid van de vergaderingen van onze gemeenteraad. 


Ik hoop dat het velen stimuleert onze mooie lokale democratie te volgen, en -wie weet- er actief aan mee te doen!


Vergaderingen van de gemeente Middelburg zijn te volgen via middelburg.raadsinformatie.nl.[n]