Afbeelding
Foto: Joep Bremmers

Reling boulevard bevat kankerverwekkende Chroom-6 verf

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - In de verf op de reling op Boulevards Evertsen en Bankert is de kankerverwekkende stof Chroom-6 aangetroffen. Zolang de reling niet bewerkt wordt vormt de verf geen gevaar voor de volksgezondheid, dat meldt het college van burgemeester en wethouders. “Pas als de reling wordt bewerkt en er stof of damp vrijkomt is de verf gevaarlijk,” verduidelijkt wethouder Geoffrey Sips.

Er worden momenteel plannen gemaakt voor de herinrichting van de Boulevards Evertsen en Bankert. Hoewel dat nu nog niet bekend is zou dat ook gevolgen kunnen hebben voor de huidige reling. Sips: “Wanneer we de boulevard gaan herinrichten dan zullen we het ter zijner tijd volgens de regels aanpakken. Maar zo lang er niks aan de reling wordt gedaan is er niets aan de hand.” 

Chroom-6

Chroom-6 wordt verwerkt in professionele verf vanwege de roestwerende eigenschappen van deze stof en mag alleen met inachtneming van bepaalde veiligheidseisen worden verwerkt. In verf die aan consumenten wordt verkocht mag Chroom-6 niet meer voorkomen.