Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Laagdrempelig bewegen met de nieuwe QR-FIT beweegroute bij De Volksabdij

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

OSSENDRECHT - Gratis sporten, laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk en voor alle leeftijden: dat is de nieuwe QR-FIT Beweegroute bij De Volksabdij in Ossendrecht. Vandaag werd de nieuwe beweegroute officieel in gebruik genomen. De officiële opening werd verricht door wethouder Lars van der Beek, waarna enkele tientallen aanwezigen de route in groepjes ging uitproberen. 

Daarbij werden de aanwezigen ingedeeld in diverse groepjes, onder begeleiding van QR-coach Lisa en de buurtsportcoaches van BWI Woensdrecht. De QR-FIT beweegroute is in totaal 2,7 kilometer lang en is er voor iedereen vanaf 6 tot het maakt niet uit hoe oud, als je je fit genoeg voelt. Het principe is eenvoudig: je wandelt of rent de route langs acht paaltjes. Bij elke paal krijg je een andere oefening. Scan je de QR-codes met je telefoon, dan ontvang je via de app de oefeningen op je eigen niveau. Elke 24 uur wisselen de oefeningen, zodat er altijd iets nieuws te ontdekken valt. 

Gratis app 

Een optimale gebruikerservaring krijg je met de gratis app van QR-FIT. Er worden tal van mogelijkheden geboden om je bewegingservaring te verbeteren, zoals het vormen van  teams, het creëren van je eigen beweegroute en het bijhouden van je voortgang ten opzichte  van de beweegrichtlijnen. Bovendien kun je deel uitmaken van een actieve community van  gelijkgestemde mensen die samenwerken aan een gezonder en actiever leven. De app is te downloaden via de App Store of Google Play op je telefoon. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding